Vranje bez kvantaša: Stop zbog „Simpa“

Eko Taxi Vranje

Grad Vranje je dobio dozvolu da izgradi kvantašku pijacu još u drugoj polovini 2021. godine, ali je „nešto“ zapelo i kvantaš je kilomertima daleko od Vranja, saznaje portal InfoVranjske.rs.

Portal je u decembru 2021. godine preneo vest specijalizovanog portal Ekapija o dozvoli Odeljenja za urbanizam i imovinsko-pravne poslove za izgradnju kvantaške pijace, niko nije demantovao tu vest, ali je sve zaustavljeno delovanjem „sila nečastivih“ u samom Vranju, jer je Gradsko pravobranilaštvo još pre dve godine „poremetilo račune „Simpa“ i njemu odanih ljudi u gradskoj vlasti.Prostor za buduću kvantašku pijacu je lokacija preko puta železničke stanice u Vranju, Grad je bio spreman da „Simpu“ plati zemljište, ali je Gradsko pravobranilaštvo uz pomoć dokumentacije utvrdilo da pomenuto zemljište pripada Gradu i dva puta je srušilo ugovor o kupoprodaji zemljišta za iznos od 18 miliona dinara“, navodi izvor portala.

Grad je zahvaljujući zakonitom radu svog pravobranilaštva izbegao da „Simpu“ plati svoje zemljište, usledila je u 2021. godini dozvola za izgradnju kvantaša, ali je kasnije sve zaustavljeno i nikada nije počela izgradnja pijace na lokaciji kod železničke stanice.

Ni dozvola za izgradnju, ni utvrđena predračunska vrednost od 8,4 miliona dinara za vranjski kvantaš nisu pokrenuli izgradnju pijace, pa Vranjanci i dalje odlaze na „najbližu“ kvantašku pijacu u Leskovcu.

Podsećamo, na vranjskoj kvantaškoj pijaci planirana je izgradnja prodajnog prostora, parkinga posebno za putnička vozila, posebno za kamione, kao i zgrade za administrativno osoblje.

S. Kostić

NIV    1. Radovan 27/10/2022
    2. Nesa 27/10/2022
    3. Црно-бело 27/10/2022
    4. Pare 28/10/2022

    Ostavi komentar