Vranje bez kvantaša: Stop zbog „Simpa“Grad Vranje je dobio dozvolu da izgradi kvantašku pijacu još u drugoj polovini 2021. godine, ali je „nešto“ zapelo i kvantaš je kilomertima daleko od Vranja, saznaje portal InfoVranjske.rs.

Portal je u decembru 2021. godine preneo vest specijalizovanog portal Ekapija o dozvoli Odeljenja za urbanizam i imovinsko-pravne poslove za izgradnju kvantaške pijace, niko nije demantovao tu vest, ali je sve zaustavljeno delovanjem „sila nečastivih“ u samom Vranju, jer je Gradsko pravobranilaštvo još pre dve godine „poremetilo račune „Simpa“ i njemu odanih ljudi u gradskoj vlasti.Prostor za buduću kvantašku pijacu je lokacija preko puta železničke stanice u Vranju, Grad je bio spreman da „Simpu“ plati zemljište, ali je Gradsko pravobranilaštvo uz pomoć dokumentacije utvrdilo da pomenuto zemljište pripada Gradu i dva puta je srušilo ugovor o kupoprodaji zemljišta za iznos od 18 miliona dinara“, navodi izvor portala.

Grad je zahvaljujući zakonitom radu svog pravobranilaštva izbegao da „Simpu“ plati svoje zemljište, usledila je u 2021. godini dozvola za izgradnju kvantaša, ali je kasnije sve zaustavljeno i nikada nije počela izgradnja pijace na lokaciji kod železničke stanice.Ni dozvola za izgradnju, ni utvrđena predračunska vrednost od 8,4 miliona dinara za vranjski kvantaš nisu pokrenuli izgradnju pijace, pa Vranjanci i dalje odlaze na „najbližu“ kvantašku pijacu u Leskovcu.

Podsećamo, na vranjskoj kvantaškoj pijaci planirana je izgradnja prodajnog prostora, parkinga posebno za putnička vozila, posebno za kamione, kao i zgrade za administrativno osoblje.

S. Kostić

NIV

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.    1. Radovan 27/10/2022
    2. Nesa 27/10/2022
    3. Црно-бело 27/10/2022
    4. Pare 28/10/2022

    Ostavi komentar