Vranjanci nepopustljivi: Cena grejanja sadrži i troškove podstanicaVranjanci, korisnici daljinskog grejanja „Novog doma“, poručuju rukovodstvu ovog preduzeća „da pogledaju član 80. Zakona o energetici koji jasno precizira šta sadrži cena isporučene toplotne energije“.

Cena toplotne energije koju kupci plaćaju energetskom subjektu sadrži i troškove održavanja stanica i podstanica, zato nije prihavtljivo uvećavati račune kupcima po toj osnovi, objašnjava portalu InfoVranjske.rs stanar zgrade u širem centru Vranja.Po njegovim rečima, „deo pomenutog člana odnosi se na isporučenu toplotnu energiju“.

To je vezano za stepene u prostorijama, pa pitam „Novi dom“ da li se uvek držao tog slova zakona, jer je kao energetski subjekt prošle godine smanjio stepene zagrejanosti prostorija, dakle, nije ispoštovao zakon u celosti, kritičan je sagovornik portala.Po njemu, problem „Novog doma“ nije jedino u povećanim cenama osnovnog energetnta, mazuta.

Mnogo je veći problem od uvećane cene energenata neracionalna organizacija rada i poslovanja, mislim da je to presudno uticalo na odluku rukovodstva „Novog doma“ da račun kupaca uveća za troškove podstanica i pumpi, zaključuje nezadovoljni Vranjanac.

NIV

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.    1. Ing.Predrag Savic 17/09/2022
    2. Tričko 17/09/2022
    3. Lopovi 18/09/2022

    Ostavi komentar