Aktivizam i mladi

Vranjanci najviše uče ENGLESKI i NEMAČKIPrema rečim vlasnika privatne škole „English Togteher“ i predstavnicima Narodnog univerziteta, Vranjanci najviše uče engleski i nemački jezik.

Dejan Stanković, vlasnik najstarije privatne škole za učenje jezika „English Together“ za portal InfoVranjske.rs tvrdi da je postoji povećano interesovanje za Nemački jezik, ali da je Engleski i dalje dominantan u školoma.Nemački se uglavnom uči zbog posla, danas vidimo da postoji veće interesovanje za nemački jezik, ali se on kod nas u školi uči samo na početnim nivoima, za razliku od Engelskom gde se ovaj jezik uči na svim nivoima – rekao je Dejan Stanković, vlasnik i profesor u školi jezika English Together.

Profesorka francuskog jezika Jovana Aleksić, iz Javne ustanove Narodni univerzitet za portal InfoVranjske.rs ističe da zainteresovanost mladih za pohađanje kurseva postoji ali je način nastave u prethodne dve godine često menjan usled uslova pandemije.Počelo smo upis novih polaznika za ovu godinu. Najviše zainteresovanih ima za nemački jezik, zatim sledi engleski i francuski, rekal je profesorka Jovana Aleksić .

Zainteresovanost za učenje stranih jezika uvek postoji, a naši verni čitaoci na pitanje koji jezik bi voleli da nauče sem engleskog, ističu azijske jezik Iako u Vranju još uvek ne postoje škole koje omogućavaju učenje jezika van evropskog govornog područja, mladi iz ovog grada želeli bi da nauče nesto drugačije jezike.

Japanski mi je oduvek bio želja. Poštujem njihovu kulturu, veliki sam ljubitelj njihovih anima, smatra jedan od sagovornika portala.

M. Stanković

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.    1. Filip 16/02/2022

    Ostavi komentar