Vranjanac tužio direktorku Centra za socijalni rad: Za svedoke pozvao Anu Brnabić i VučićaVranjanac Ivan Stevanović, stanovnik Gnjilanske ulice, podneo je 29. juna ove godine Osnovnom sudu u Nišu tužbu protiv Dragane Arsić, direktorke Centra za socijalni rad u Vranju, zbog „nestručnog rada u službi“ i sa zahtevom da Arsićka objasni „kako je ugrožena bezbednost Republike Srbije po njegovom zahtevu da dobije podatke o anonimnim prijavama protiv njega ovoj ustanovi“.

Stevanović se odlučio na tužbu protiv direktorke CSR u Vranju zbog njenog „nestručnog rada“ koji se manifestovao u rešenju ove ustanove koje u prambuli sadrži pozivanje direktorke na član 28. Zakona o zaštiti podataka o ličnosti, ali u samom rešenju se taj član pomenutog zakona nigde ne pominje.Tim rešenjem odbijen je zahtev Stevanovića da dobije podatke o anonimnim prijavama CSR u kojima se navodi „zanemarivanje vlastitog deteta od strane Stevanovića“, a s obrazloženjem „da se radi o porodičnom dosijeu koji sadrži poverljive podatke koji se odnose na lične i porodične prilike konkretne porodice i maloletnog deteta, kao i dokumenta sa poverljivim informacijama“.

Predmet tužba Stevanovića protiv direktorke Arsić sadrži ključni navod „da se organ starateljstva prilikom donošenja negativnog rešenja o starateljstvu po zahtevu Stevanovića, pozvao na zakonski osnov, zaštitu javne bezbednosti“, a što proističe iz člana 28. stava 3. Zakona o zaštiti podataka o ličnosti kojim se utvrđuje zaštita javne bezbednosti,a ne navodi se nigde u rešenju CSR“.Tužilac Stevanović uz dokaze u pisanoj formi navodi kao svedoke direktora BIA-e, sekretara za nacionalnu bezbednost , direktora MUP-a Srbije, republičkog javnog tužioca, Anketni odbor za bezbednost Skupštine Srbije i predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Na kraju tužbe Stevanović traži „naplatu sveukupne štete zbog nestručnog rada direktorke Dragana Arsić i zabranu da obavlja dužnost direktorke navedene ustanove“.

Portal InfoVranjske.rs se putem mejla sa pitanjem o tužbi Stevanovica obratio direktorki CSR u Vranju Dragani Arsić i njen odgovor ce preneti u celosti.

S. Kostić / NIV

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.    1. Nane 13/07/2022
    2. Slavko 13/07/2022
    3. Jadranka 14/07/2022
    4. Uzas 14/07/2022

    Ostavi komentar