Vranjanac Ivica Mladenović za Vreme: Godišnje u Srbiji nestaje jedno Vranje

Eko Taxi Vranje

Vranjanac Ivica Mladenović, doktor sociologije i naučni saradnik Instituta za filozofiju i društvenu teoriju u Beogradu, u razgovoru za nedeljnik Vreme upozorava „da Srbija godišnje demografski izgubi po jedan grad veličine Vranja“, izjavio je za nedeljnik Vreme.

O tome „kako se u Srbiji nikada nije bolje živelo“, odnosno, da je Srbija „ekonomski tigar“ na Balkanu, govore podaci koji se mogu naći u provladinom listu „Politika“ da se godišnje iz nje iseli 60.000 ljudi, istakao je Mladenović.Sagovornik Vremena se osvrnuo i na socio-ekonomsku situaciju u Vranju.

Moj otac je radio kao auto mehaničar u Simpu, nekoliko puta je proglašavan za radnika godine u toj firmi, ali je uprkos tome morao da radi i privatno kako bi brat i ja mogli da oblačimo pristojnu garderobu, idemo na ekskurzije, izlazimo sa prijateljima i devojkama u grad, naveo je Mladenović.

Po njegovim rečima, „ekonomska situacija u Srbiji nije ni bolja ni lošija pod SNS-om nego što je bila pre njihovog dolaska na vlast“.

Gotovo na svim drugim nivoima je došlo do degradacije, od političkih i medijskih sloboda, do radnog prava koja se u kontinuitetu i progresivno urušavaju poslednjih 30 godina. Vučićeva politika je suprotnost shvatanju dostojanstva, zaključio je Ivica Mladenović.

Vreme / NIV    1. Staniša 15/09/2022
    2. Veselo,veselo 15/09/2022

    Ostavi komentar