Vraćanje bisti u park: Majstori, GDE SU PARE?Vranjsko Medijsko sklonište je još 22. jula javno tražilo vraćanje bisti vranjski velikana u vranjski park, ali, nažalost, sada, 20 dana kasnije, ne ostaje ništa drugo nego da se ponovi taj zahtev.

Rekonstrukcja gradskog parka, predugačka i preskupa, jednostavno još nije završena, jer su u park postaljeni samo postamenti bisti vranjskih velikana, a njihove biste, i dan danas, godinama, bačene su u dvorište Haremluka.Otac Justin, doktor Kopša, Đorđe Tasić i Jovan Hadži Vasiljević čekaju da se neko smiluje i vrati ih u javnost.

Sa lica mesta FOTO Info Vranjske

Međutim, nova saznanja Info Vranjskih bacaju i novo svetlo na čitavu priču.Naime, ovde nije reč samo o nemarnosti, nego o nameri vlasti da prikriju svoje prljave poslove.

Sa lica mesta FOTO Info Vranjske

Postamenti bisti su postavljeni u park, nakrivo – nakrivo, ajde sad, ali se posao ne završava ne zbog toga što SNS vlast to ne zna ili ne ume, nego što neće.

Naime, postamenti su vraćeni u park i učvršćeni po jednim kvdratom betona, ukupne cene do 1.000 dinara po komadu.

Ali, kada su izumali pare od države za rekonstrukciju parka, oni su obećavali nešto sasvim drugo.

Projektom je predviđeno da se do svake biste dovede podzemna električna instalacija, i za ove postojeće i za neke buduće, ukupno 10 mesta.

Svako mesto za bistu je posebno obeleženo u projektu, svaka bista pored postamenta po projektu ima i podzemno osvetljenje, ovako je urađeno trape – trupe, i biste su samo nacepljene na metar kvadratni betona – objašnjava situaciju jedan poznavalac.

Ovde uopšte nije pitanje zašto se to nije uradilo ili zašo se to ne radi, nego ono osnovno, gde su pare?

Vlast je uzela pare za moderno postaljene i osvetljene biste, da nam park liči na nešto, a udarili su tri kvadrata betona, i to nakrivo!

Nadzorni odgan rekonstrukcije parka, ma ko on bio, moraće nadležnima da odgovori na pitanje zašto je sve tako dozovljeno, i zašto do sada nije alarmirao javnost ili nekog nadležnog na očiglednu pljačku.

Sa lica mesta FOTO Info Vranjske

Medijsko sklonište podneće krivičnu prijavu protiv svih onih, a posebno protiv nadzornog organa, zbog zloupotrebe položaja i prikrivanja otimačine.

Sada, ne mislite vajda da ponovo raskopavae park da biste osvetlili biste?

Ili mislite da ih nikad više i ne vraćate, pa da onda i nema šta da se osvetljava.

Sitan je ovo primer, ali javno pokazuje pamet koja se ovde bavi politikom i poslovima – ništa više nije važno, osim protoka državnog novcaa u privatne džepove.

Uz nadu da će i to jednog dana biti zaustalvjeno i kažnjeno, i mi se pridružujemo vapaju građana – vratite nam naše velikane u naš park, pa kako bilo!

SSB

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.    1. Napredno do dno 11/08/2021
    2. Komšija 11/08/2021
    3. Johno 11/08/2021

    Ostavi komentar