VLASINSKA: Čardak ni na nebu ni na zemljiZgrada sa 45 stanara u Vlasinskoj ulici u Vranju broj dva zbog nerada i lošeg rada institucija i krivicom investitora, vranjske firme „Branemark“, postala je čardak ni na nebu ni na zemlji, upozorili su na konefrenciji za medije u pomenutoj ulici Dragan Stojanović, profesionalni upravnik, i Ana Mihajlović, stanar.

Zemljište za redovnu upotrebu zgrade umesto da bude konevrtovano u zajedničko vlasništvo stanara, shodno Zakonu o planiranju i izgradnji i Zakonu o stanovanju, ostalo je u vlasništvu investitora, firme „Branemark“ koji sada dozvoljava da se tu instaliraju visokonaponski kablovi, u petak kreću sa radovima, što stanari jedinstveno ne odobravaju – objasnio je profesionalni upravnik Stojanović.Upravnik zgrade navodi „da je zgrada sagrađena 2009. godine, investitor je prodao stanove 2011., ali nije bilo konverzije zemljišta za redovnu upotrebu zgrade u vlasništvo stanara, pa ga investitor svojata i radi šta hoće“.

Stojanović FOTO Info Vranjske

Stanarka Ana Mihajlović napominje „da su bez projekta provučeni visokonaponski kablovi kroz podrum u vlasništvu stanarke koja nije u Srbiji, obratili smo se policiji, zatim građevinskoj inspekciji i tek tada su uklonjeni jer nije bilo po projektu“.Mihajlovićeva kaže „da će u petak krenuti sa kopanjem na zemljištu gde je ulaz u zgradu, pa će zgrada da lebdi“.

„Branemark“ divlja, ostali su nam mediji i sud, ići ćemo do kraja, institucije ćute, ne reaguju ni Urbanizam, ni Elektrodistribucija, ni Građevinska inspekcija koja ne može da radi, jer je inspektorka na odmoru – ogorčena je Ana Mihajlović.

Mihajlović FOTO Info Vranjske

Predstavnica stanara zgrade u Vlasinskoj dva upozorava „da se u zgradi nalazi trafo za njene potrebe, ali da žele da ga priključe na zgradu sa 35 stanara koji će se grejati na struju“.

Ko nama garantuje bezbednost, kakve će biti posledice, niko ništa ne govori, da li to može ili ne, Elektrodistribucija se ne oglašava, a na drugoj strani gde kopaju za visokonaponske kablove iz podruma, umesto da kopaju do dubine od 70 cm, oni to čine na 30 cm, što je nebezbedno za sve, posebno za decu – kategorična je Ana Mihajlović.

Prema saznanjima InfoVranjskih, institucije Grada Vranja se ne oglašavaju, jer štite investitora, firmu „Branemark“ koja je bliska gradskoj vlasti i gradi zgradu u ulici Narodnog heroja pored zgrade Narodnog univerziteta.

S. Kostić

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  1. Jasmina Veljkovic 18/08/2021
  2. Sve moze sns 18/08/2021
  3. Vranjezguz 18/08/2021
  4. Vlasinska 2 18/08/2021
  5. Па 18/08/2021
  6. Slavko 18/08/2021
  7. Sara 19/08/2021
  8. deda mraz 19/08/2021
  9. Sara 19/08/2021
  10. Miki Cvetic 20/08/2021

  Ostavi komentar