Vlasina sa MINUS 11 stepeni najhladniji kraj u SrbijiVlasinska visoravan je najhladniji kraj u Srbiji, jer je u selu Vlasina Okruglica u jutarnjim satima u utorak 11. januara izmerena temperatura od minus 11 stepeni, podaci su Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije.

U selu Vlasina Rid u podnožju Čemernika jutarnja temperatura na prvom merenju iznosila je devet stepeni ispod nule.Vlasinski kraj je bio hladniji i od Kopaonika, gde je jutarnja temperatura pala na minus sedam stepeni, Sjenice i Zlatibora sa minus šest stepeni.

U Vranju je jutarnja temperatura iznosila minus tri stepena, pa je naš grad bio hladniji od susednih Niša sa minus dva i Leskovca sa minus jedan stepen, a i od prestonice Beograda gde je takođe bilo jedan stepen ispod nule.Auto moto savez Srbije (AMSS) upozorio je vozače da budu posebno oprezni na jugu Srbije bez obzira na tanak snežni pokrivač, potencirajući zaleđenost kolovoza na niskim temperaturama u svim predelima Pčinjskog okruga.

RHMZ za vranjski kraj, posebno za Vlasinsku visoravan, prognozira u narednim danima izuzetno niske temperature, naročito u sredu 12. januara i četvrtak 13. januara.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  • Ostavi komentar