Aktivizam i mladi

Vladičin Han: Jedan od PRVIH koji je dobio OMLADINSKI KLUBVladičin Han jedna je od prvih opština koja je 2011. godine dobila svoj Omladinski klub, a njegove prostorije su 2020. adaptirane u okviru projekta opremanja.

Osnovali su ga Kancelarija za mlade iz Vladičinog Hana, Udruženje građana NEXUS Vranje, Udruženje Roma Intelektualaca iz Prekodolca i Centar za turizam, kulturu i bibliotekarstvo Vladičin Han.Cilj ovog kluba je povećanje aktivnih učešća mladih i unapređenje kvaliteta života i saradnje mladih i različitih nacionalnih i osetljivih grupa.

Zamišljeno je da na jednom mestu budu internet klub, medija centar, info punkt, prostor za obuku i konsultacije, gde se pokreće društveni aktivizam, volonterizam, dodatna edukacija…Omladinski klub podstiče mlade da se sklone sa ulica, kvalitetno provode svoje slobodno vreme, pokreću inicijative koje doprinose lokalnoj zajednici, obrazuju se, ali i međusobno druže.

Zato što ne postoje aktivne stranice hanskog omladinskog kluba na internetu, osim starijih informacija o ciljevima i otvaranju, ne mogu se dobiti detaljniji podaci o njegovim daljim aktivnostima.

V.ILIĆ

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.