VJT: Osumnjičeni za OBLJUBU maloletnice se BRANIO ĆUTANJEMViše javno tužilaštvo u Vranju oglasilo se povodom događaja koji je potresao Vranje. Kako su nacionalni mediji preneli, u Vranju je D.P. (29) osumnjičen za krivčno delo Obljuba sa detetom.

Saopštenje prenosimo u celosti i bez dodatnih izmena.Dana 9.5.2024. godine, Višem javnom tužilaštvo u Vranju od strane Policijske uprave u Vranju podneta je krivična prijava protiv D.P. iz Vranja, rođenog 1995. godine, zbog krivičnog dela Obljuba sa detetem iz čl.180. st.1. Krivičnog zakonika, izvršenog na štetu deteta – devojčice, rođene 2011. godine.

Tužilaštvo je donelo Naredbu o sprovođenju istrage i istog dana (9.5.2024. godine) saslušan je osumnjičeni koji se branio ćutanjem.Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Vranju, na predlog tužilaštva osumnjičenom je odredio pritvor u trajanju do 30 dana.

U interesu istrage, kao i radi zaštite prava maloletnog lica – deteta ne možemo pružiti detaljnije informacije u ovoj fazi postupka.

Za krivično delo Obljuba sa detetom iz čl. 180. st.1. KZ zaprećena je kazna zatvora od 5 do 12 godina, bez mogućnosti ublažavanja iste.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.    1. Stanovnik 10/05/2024

    Ostavi komentar