VJT: DOŽIVOTNA kazna ZATVORA za D.P. – Vranjanca koji je UBIO svoju suprugu

Eko Taxi Vranje

Više javno tužilaštvo u Vranju, objavilo je saopštenje za javnost. portal infoVranjske.rs saopštenje prenosi u celosti i bez dodatnih izmena.

Po optužnici Višeg javnog tužilaštva u Vranju, od 25.07.2022. godine, protiv Dejana Pavlovića iz Vranja, zbog krivičnog dela Teško ubistvo iz čl.114.st.1.tač.10. Krivičnog Zakonika, koji je dana 23.03.2022.godine, sa umišljajem lišio života svoju suprugu sada pok. S.P., koju je prethodno zlostavljao, kao i zbog dva krivična dela Nasilje u porodici koje je učinio nad svojom, tada maloletnom i punoletnom ćerkom, dana 06.03.2023.godine, obaveštavamo vas, da je završen krivični postupak pred Višim sudom u Vranju.Te imajući u vidu sve okolnosti pod kojima je izvršeno Teško ubistvo, koje je učinio u stanju smanjene uračunljivosti ali ne i bitno, u stanju povišene emocionalne napetosti usled alkoholne opijenosti, zatim da je prethodno dugi niz godina zlostavljao svoju, sada pokojnu suprugu i decu, koja se i dalje plaše za svoj život.

Tužiteljka Danijela Trajković, Vranje

I da je tri meseca, nakon kršenja hitne mere nasilja u porodici lišio života svoju suprugu, da je prethodno osuđen pravnosnažnom presudom Osnovnog suda u Vranju, zbog dva krivična dela nasilje u porodici (na štetu svoje pokojne supruge i majke), to je Više javno tužilaštvo u Vranju, u završnoj reči, predložilo sudu, da se optuženom D.P (1977), za učinjena krivična dela, izrekne kazna doživotnog zatvora.

Objavljivanje presude optuženom zakazano je za dan 10.03.2023.godine, u Višem sudu u Vranju.

Saopštenje za javnost nije proizvod portala InfoVranjske.rs i portal ne odgovara za navode u njemu.

NIV    1. Kolega 07/03/2023

    Ostavi komentar