Viškove u prosveti određuju GRADSKA VLAST i SNS

Eko Taxi Vranje

Tehnološke viškove u prosveti na teritoriji Grada Vranja određuju gradska vlast i lokalni odbor SNS, javlja portalu InfoVranjske pouzdan izvor iz ovdašnje prosvete.

Po ovom izvoru, „gradska vlast i vranjski odbor SNS preuzeli su ulogu Školske uprave Leskovac“.Školska uprava Leskovac je zadužena za određivanje tehnoloških viškova u prosveti, ona to i radi u Vranju, ali po „narudžbini“ gradske vlasti i SNS, pa onda navodno odlučuje o sudbinama zaposlenih u prosveti – smatra izvor portala.

Sa protest posvetara FOTO Info Vranjske

Jedini kriterijum za određivanje tehnoloških viškova je stranačka, tačnije, pripadnost SNS i koalicionim partnerima.

Na početku svake školske godine aktuelni su tehnološki viškovi u prosveti, to treba da utvrdi Školska uprava, ali pre nje time se bave gradska vlast i SNS, koji uskaču u ovaj problem kada su u pitanju odluke ko od dva nastavnika, oba tehnološki višak, ostaje, a ko odlazi, tu je epilog unapred poznat, naprednjak ostaje da radi, a nenaprednjak gubi posao – objašnjava izvor InfoVranjskih.

Problem tehnoloških viškova naročito ja zaoštren u osnovnim školama u kojima se svake godine smanjuje broj dece, prvenstveno zbog migracija prema inostranstvi i velikim gradovima, ali i zbog negativnog prirodnog priraštaja.

Da bi sačuvali posao u osnovnim školama mnogi nastavnici se učlanjuju u SNS, a sve u nadi da im članska karta stranke može sačuvati radno mesto, znajući da o viškovima u prosveti ne odlučuje Školska uprava, već isključivo stranačko, SNS članstvo – zaključuje izvor InfoVranjskih.

S. Kostić  1. Učitelj 02/09/2021
  2. Coce 02/09/2021
  3. Zorica 02/09/2021
  4. Sve i svašta 03/09/2021
  5. Direktor 04/09/2021

  Ostavi komentar