VIŠE JAVNO TUŽILAŠTVO: Od početka godine SEDAM KRIVIČNIH PROTIV maloletnih licaViše javno tužilaštvo u Vranju, dostavilo je portalu InfoVranjske.rs da su u periodu od 1. januara, 2023. godine do 4. maja, 2023. godine podnete prijave protiv SEDAM maloletnih lica.

Zvanično informacija govore da je u Vranju bilo četiri prijave za maloletna lica, dok je jedna prijava bila sa područija Trgovišta. U Vladičinom Hanu i Preševu, takođe je bilo prijava protiv maloletnih lica.

Krivične prijave podnošene su zbog krivičnih dela ugrožavanje sigurnosti, lakih telesnih povreda i uvrede. Među podnetim prijavama, jedna prijava se odnosi na upućivanje uvredljivih i pretećih poruka, kao i neprimerenih objava preko društvenih mreža, stoji u odgovoru VJT-a iz Vranja.

VJT naglašava da su protiv tri lica (od ukupnog sedam, prim.aut.) odbačene krivične prijave usled nepostojanja mogućnosti izricanja krivičnih sankcija i mera, jer se radi o licima koja su u vreme izvršenja krivičnog dela bila mlađa od 14 godina života..

U svim tim predmetima o odlukama smo obavestili nadležni Centar za socijalni rad, rekli su iz VJT-a.

NIV    1. Tričko 04/05/2023

    Ostavi komentar