Veštačka INTELIGENCIJA o Vranju: Koliko „NOVE TEHNOLOGIJE“ znaju o Milenkoviću, Bulatoviću, Antiću, gradu…“Vranje je grad u jugoisto;noj Srbiji, smešten u dolini Južne Morave, okružen planinama Kukavica i Pljačkovica“ pravi je odgovor veštačke intaligencije ChatGPT na pitanje o Vranju. ChatGPT je takozvani „čet bot“ sa veštačkom intaligencijom koju je razvio OpenAI, a javnosti ova aplikacije postala je poznata od 20. novembra, 2022. godine kada je i prvi put predstavljena korisnicima interneta.

U ovom slučaju Chat GPT odgovarao je na pitanja o Vranju, politici, gradonačelniku, nekadašnjim gigantima Simpo i Jumko. Prema rečima ovog „čet bota“ njegovo znanje je ograničeno na vremenski period od septembra 2022. godine.

Odgovore ChatGPT-a prenosimo u celosti i bez dodatnih izmena.

InfoVranjske.rs: Portal InfoVranjske.rs želi da napiše tekst o Vranju uz pomoć tvog znanja o Vranju.

Dobro Jutro Srbijo Vranje

ChatGPT:  Odlično! Kako Vam mogu pomoći u vezi pisanja teksta.

InfoVranjske.rs: Šta nam možeš reći o Vranju?

ChatGPT: Vranje je grad u jugoistočnoj Srbiji, smešten u dolini Južne Morave, okružen planinama Kukavica i Pljačkovica. Sa populacijom od oko 80,000 ljudi, Vranje je peti najveći grad u regionu Južne Srbije.

Vranje ima bogatu istoriju koja seže još u praistoriju, a u gradu se nalaze i mnoge kulturne znamenitosti kao što su srednjovekovni manastiri, crkve, tvrđave i drugi istorijski spomenici. Grad je takođe poznat po svojim tradicionalnim muzičkim stilovima i igrama, kao što su „šopsko oro“ i „oko čaraš“.

U poslednje vreme, Vranje je postalo centar pažnje u vezi sa razvojem informaciono-komunikacionih tehnologija i startap kulture, zahvaljujući inicijativama lokalne zajednice i podršci države.

Ukoliko imate konkretna pitanja o istoriji, kulturi, privredi ili drugim oblastima Vranja, slobodno pitajte, rado ću vam pomoći!

InfoVranjske.rs: Da li znaš nešto o gradonačelniku Vranja?

ChatGPT:  Na osnovu mog trenutnog znanja, gradonačelnik Vranja u Srbiji je gospodin Slobodan Milenković. Prema informacijama koje imam, gospodin Milenković je na ovoj funkciji od 2016. godine, a pre toga je bio načelnik Pčinjskog upravnog okruga, koji obuhvata i grad Vranje. Molim vas imajte u vidu da se ove informacije mogu promeniti u zavisnosti od datuma kada su ažurirane i da bi trebalo da proverite najnovije informacije.

Milenković je rođen u Vranju 1971. godine i diplomirao je na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta u Nišu. Pre političke karijere, radio je kao profesor fizičkog vaspitanja u srednjoj školi u Vranju.

Kao gradonačelnik, Milenković je najavio niz projekata koji bi trebalo da unaprede infrastrukturu i ekonomiju grada, kao što su izgradnja novih puteva, investicije u turizam i poljoprivredu, podrška lokalnim preduzetnicima i razvoj informaciono-komunikacionih tehnologija.

U toku svog mandata, Milenković je bio kritikovan zbog nedostatka transparentnosti u radu i odnosa sa medijima, kao i zbog nedovoljnog angažovanja na rešavanju problema zagađenja vazduha i otpada u gradu. Međutim, takođe je dobijao pohvale za neke od svojih projekata i inicijativa u oblasti razvoja grada.

InfoVranjske.rs: Da li znaš nešto o Zoranu Antiću?

ChatGPT: Zoran Antić je srpski političar i bivši gradonačelnik grada Vranja. Bio je gradonačelnik Vranja u periodu od 2014. do 2018. godine kao član Socijalističke partije Srbije. Takođe, bio je narodni poslanik u Skupštini Srbije od 2012. do 2014. godine.

InfoVranjske.rs: Da li znaš ko je Slaviša Bulatović, narodni poslanik iz Vranjske Banje?

ChatGPT: Slaviša Bulatović je srpski političar i narodni poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srbije. Rođen je 1970. godine u Vranjskoj Banji. Bio je član Srpske radikalne stranke od 1997. do 2008. godine, a nakon toga se pridružio Srpskoj naprednoj stranci.

Bulatović je od 2014. godine član Narodne skupštine Republike Srbije, gde je bio član Odbora za odbranu i unutrašnje poslove. Takođe, bio je i član Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova.

U javnosti je najviše poznat po svom angažmanu u oblasti borbe protiv kriminala i korupcije.

InfoVranjske.rs: Reci nam šta znaš o sportu u Vranju?

ChatGPT: U Vranju se bave različiti sportovi, a neki od najpopularnijih su fudbal, košarka, odbojka, rukomet, karate, boks, atletika, plivanje i borilački sportovi.

FK Dinamo Vranje je najpopularniji fudbalski klub u Vranju. Klub je osnovan 1946. godine i trenutno se takmiči u Drugoj ligi Srbije.

Što se tiče košarke, KK Ergonom iz Vranja igra u Prvoj ligi Srbije. Odbojkaški klubovi kao što su OK Vranje i OK Vranjska Banja takođe su prisutni u gradu.

U Vranju postoji i dosta klubova i organizacija koje promovišu borilačke sportove poput karatea, boksa i džudoa.

Pored toga, u gradu postoje i mnogi sportski tereni, hale i bazeni koji su na raspolaganju za građane. Vranje je takođe poznato po svojim sportskim manifestacijama i turnirima, poput „Vranjske Banje Open“ u tenisu i „Vranje Open“ u golfu.

InfoVranjske.rs: Da li znaš nešto o fabrikama Jumco i Simpo iz Vranja?

ChatGPT: Da, znam nešto o fabrikama Jumko i Simpo u Vranju.Fabrika „Jumko“ je osnovana 1954. godine i bavi se proizvodnjom tekstila, konkretno proizvodnjom odeće. „Jumko“ je jedna od najvećih fabrika tekstila u Srbiji i zapošljava više hiljada radnika. Trenutno se bavi proizvodnjom širokog spektra odeće, uključujući muška, ženska i dečija odeća.

Što se tiče fabrike „Simpo“, ona je osnovana 1959. godine i bavi se proizvodnjom nameštaja. U svojim počecima, „Simpo“ je bio jedna od prvih jugoslovenskih fabrika koja je počela serijsku proizvodnju nameštaja.

Trenutno se bavi proizvodnjom širokog spektra nameštaja, uključujući kauče, fotelje, stolice i druge predmete za opremanje domova. „Simpo“ je jedan od najvećih proizvođača nameštaja u Srbiji i jedan od najvećih izvoznika iz ovog sektora. Fabrika zapošljava više od 2000 radnika.Obe fabrike su od velikog značaja za lokalnu privredu i stanovništvo u Vranju i okolini.

Podsećamo, cilj ovog medijskog sadržaja nije omalovažavanje niti vređanje bilo koga. Odgovore veštačke intaligencije preneli smo u celosti i bez dodatnih izmena.

Napišiti u komentarima šta bi ste vi pitali veštačku inteligenciju?

MSB  1. ChatGPT 19/04/2023
  2. Atlija Milorad 20/04/2023
  3. Svašta 20/04/2023
  4. Chat GPT XXXL 20/04/2023
  5. Plata kasni zzjz 20/04/2023
  6. ROBOT HIGY 20/04/2023
  7. Vranje ima povise rupe nego razoreni Mariupolj 20/04/2023
  8. Mitke 20/04/2023
  9. Doktor 20/04/2023
  10. Mare 20/04/2023
  11. ChatGPT 20/04/2023
  12. Iserb 21/04/2023
  13. Anonymus 22/04/2023

  Ostavi komentar