Uzbunjivač MIŠIĆ: Akademija mora da imenuje VRŠIOCA dužnosti iz Vranja ili iz PIROTADragan Mišić, zaposlen u Odseku Vranje Akademije vaspitačko-tehničkih strukovnih studija u Nišu, u statusu uzbunjivača, pozvao je u izjavi za portal InfoVranjske.rs Savet Akademije da imenuje vršioca dužnosti predsednika iz Pirota ili Vranja.

Kao uzbunjivač upozoravam Savet Akademije da na svojoj sednici u ponedeljak 10. marta, uvažavajući stanje narušenih međuljudskih odnosa i nezakonitosti iznesene u izveštaju Državne revizorske institucije (DRI), umesto izbora predsednika Akademije imenuje vršioca dužnosti iz Pirota ili Vranja, poručuje Mišić.Po njegovim rečima, ako je sedište Akademije u Nišu, to ne mora da bude obavezujuće da i predsednik, prvi čovek Akademije, mora da bude iz ovog grada.

Time bi se izbegla „majorizacija“ na bazi velegradske premoći nad manjim sredinama kakve su Pirot i Vranje u kojima funkcionišu odseci Akademije, pa upozoravam predsednika Saveta Ljubišu Mihajlovića da postupa u skladu sa svojom funkcijom i u skladu sa težinom te odgovorne funkcije, jer u Savetu su, između ostalih, i šestorica članova koje je imenovala Vlada Srbije sa zadatkom da štite zakonitost u radu ove ustanove, ističe Mišić.Dragan Mišić potencira „svoju dobronamernost koja je u funkciji stabilnog funkcionisanja Akademije“.

Činjenica je da su narušeni međuljudski odnosi u ustanovi, ‚na udaru su pojedinci koji to ne zaslužuju, Vladimir Popović, rukovodilac Odseka Vranje, i Milica Mladenović, sekretar Akademije, dakle, ljudi koje je birao predsednik Srđan Jovković, pa moram da stanem u njihovu odbranu, napominje Mišić.

Uzbunjivač Mišić na kraju opominje „da svi u Akademiji treba da se prisete iskustva Visoke škole strukovnih studija u Vranju i sukoba i anomalija koje su blokirale njen normalan rad“.

Kao uzbunjivač biću prinuđen da se obratim ministru prosvete Branku Ružiću, premijerki Vlade Srbije i savetniku predsednika Srbije Ivici Kojiću, navodi Mišić.

Podsećamo, Dragan Mišić je status uzbunjivača dobio 2019. godine na osnovu presude Apelacionog suda u Nišu Uz. Broj 4/2029.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  1. Ivan 07/04/2023
  2. Dragan J Vučićević 07/04/2023
  3. Kude plovi 07/04/2023
  4. sote 07/04/2023
  5. jes 09/04/2023
  6. Pavle 09/04/2023
  7. Milorad 10/04/2023
  8. hancanin 10/04/2023

  Ostavi komentar