UPRAVNOM odboru istekao MANDAT: Odluka RKV 1957 o smeni trenera nelegitimnaOdluka RK Vranje 1957 o smeni trenera Darka Stanojkovića je nelegitimna, jer je smenu izvršila Uprava kluba kojoj je istekao mandat, poručuju u razgovoru za portal InfoVranjske.rs „prijatelji vranjskog rukometa“.

Upravni odbor kluba, bar ono što zvanično znamo, smenio je dosadašnjeg trenera Stanojkovića početkom jula ove godine, a četvorogodišnji mandat toj Upravi istekao je februara 2022. godine, budući da je tzv. izborna skupština koja je izabrala sadašnje rukovodstvo održana u februaru 2018. godine, objašnjavaju „prijatelji vranjskog rukometa“.Po njihovim navodima, „odluka o smeni trenera je najspornija zbog toga što je doneta u četiri oka“.

RK Vranje 1957 je zvaničnim oglašavanjem o smeni trenera simulirao legitimnost, jer su odluku o smeni Stanojkovića i imenovanju Miljana Manića iz prokupačkog Topličanina doneli predsednik Predrag Stevanović i gradski većnik za sport Nenad Đorđević, tvrde „prijatelji vranjskog rukometa“

Ova grupa ljubitelja rukometa je ubeđena „da smenom trenera neće biti vraćena slava nekada najuspešnijem vranjskom sportskom kolektivu“.

Nije Stanojković kriv što je morao da vodi nekoliko isluženih rukometaša i većinu nedovoljno iskusnih igrača, tzv. Uprava, u stvari Đorđević i Nenadović, pogrešnom su selekcijom igrača skrivili neuspeh u prošloj sezoni, kada su Vranjanci ostali na drugom mestu, a u najviši rang otišao Topličanin iz Prokuplja, analitični su „prijatelji vranjskog rukometa“.

„Prijatelji“ na kraju poručuju „da uprkos neuspehu prošle sezone nema kadrovskih promena u klubu, a u sezoni 2017/18 inicirana je smena tadašnjeg rukovodstva i trenera Ljubomira Obradovića iako je RK Vranje 1957 zauzeo drugo mesto na tabeli“.

„To bukvalno znači da je Uprava kluba, odnosno, Neši i Šote, uspešna na drugom mestu na tabeli u Super „B“ grupi „Istok-Zapad“, ali da treneri Obradović i Stanojković moraju da budu smenjeni zbog istog plasmana, e to nikako ne razumemo“, čude se „prijatelji vranjskog rukometa“.    1. Milan 14/07/2022
    2. Avokado 14/07/2022
    3. Pop 14/07/2022
    4. Ivan 15/07/2022

    Ostavi komentar