UNS: Neprihvatljive uvrede koje je GO SNS-a u Vranju uputio redakciji InfovranjskihUdruženje novinara Srbije (UNS) protestuje zbog uvreda koje je Gradski odbor Srpske napredne stranke (SNS) u Vranju uputio redakciji portala Infovranjske u saopštenju na zvaničnoj Fejsbuk stranici.

U saopštenju GO SNS navodi da je portal Infovranjske „postao glasilo šiptarskih terorista koji hapse Srbe na severu Kosova i Metohije“ i „saučesnik terorističke organizacije“, kao i da „Aljbina Kurtija mogu u nedostatku pravih novinara i postaviti na mesto urednika svog portala“.UNS ističe da ovakve uvrede i obeležavanje novinara i njihovih redakcija predstavljaju potencijalnu opasnost za novinare Infovranjskih i da moraju prestati.

UNS podseća da je u zajedničkoj izjavi srpskih članica Evropske federacije novinara (EFJ), podržanoj na Godišnjoj skupštini EFJ-a prošlog meseca, traženo od predstavnika izvršne vlasti, poslanika Narodne skupštine i drugih državnih i lokalnih funkcionera da prestanu sa targetiranjem novinara i upotrebom uvredljivog narativa.Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.    1. Da 15/06/2023
    2. Dragana 15/06/2023

    Ostavi komentar