UNESCO priznao – Zorica Jović NIJE: I dalje bez PARA za Factory FestMetal muzički festival Factory Fest u Vranju pored „Piano Summer“ je događaj koji se više ne održava, iako su u godini pred njihov prestanak organizovanja obećani podsticaji za gradske manifestacije.

„Underground“ muzičkog festivala Factory Fest nema od prošle godine, kada grad više nije hteo da daje novac za njega, a i kada su davali, to su bile mizerne i više simbolične sume, nedovoljne za dalji razvoj.Organizatori su na početku prethodne godine i zvanično obavestili javnost da se festival neće održati 2022. godine zbog nedostatka sredstava.

Red je da obavestimo sve vas koji ste čekali vest o tome da li će ove godine opet biti Factory Festa. Nažalost, odgovor gradske uprave u Vranju je – NE. Imali smo veliku volju da ovom gradu ponudimo nešto novo i nešto što znamo da većina vas želi godinama unazad, razočarano su naveli organizatori.Značaj festivala je prepoznao jedan UNESCO, a nije Vranje, ali to je bruka grada.

Svakog maja, grad oživi uz zvuke srpskog hevi metala na vranjskom Factory Fest-u. Ovaj jedinstveni festival je oduševio hevi metal scenu i stavio grad na mapu za ljubitelje metala, rekli su u Unesku.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.    1. Jelena 20/11/2023
    2. Dragan 20/11/2023

    Ostavi komentar