UGAŠEN naprenjački portal POD PRŽAR PRESSPortal Pod Pržar press potpuno je ugašen i oboren, a poslednja vest, koja se vidi na njihovoj FB strani, koju nije tako lako uništiti kao sam portal, datira još od 3. februara ove godine.

Pod Pržar press bio je još jedan pljuvački projekt SNS-a sa retko objavljivanim vestima, koje su bile sve pre nego informisanje, ali nije, očigedno, uspeo da nađe publiku kojoj bi se tako osmišljen obraćao, pa „stvaraocima“ nije, očigledno, preostalo ništa drugo do da projekt ugase.Ali, pre bi se reklo da u pitanju nisu tako trivijalni razlozi, već da u osnovi svega, kao svuda uostalom, leži novac.

Naime, Pod Pržar press ove godine nije mogao dobiti pare na medijskom konkursu Grada Vranja jer je dobio opomenu Saveta za štampu zbog pljuvačkog pristupa pisanju o Info Vranjskim, što mu je automatski onemogućilo pristup gradskim parama.Ovako sada izgleda pod Pržar press

Reklame javnih preduzeća, naređene naravno, nisu bile dovoljne, pa je katanac bio jedino rešenje.

Ali, u pitanju je možda i takozvano prikrivanje tragova.

Naime, na medijskom konkursu za 2020. godinu UG „Euros“ dobilo je od Grada astronomskih 450.000 dinara za samo 10 medijskih sadržaja, „istraživačkih tekstova-reportaža, informativnih tekstova, intervjua i anketa“, koji su objavljeni na portalu Pod Pržar press.

To je dakle, 45.000 dinara po tekstu!

Da su za svaki putovali do Soluna, tamo spavali par dana i vratili se kući, pa bi bilo mnogo, a ne što im je cilj bio „promocije mesta  koja deca mogu da posete u Vranju“.

Deo Euros-a FOTO FB

Iako je komisija za reviziju projekata koj plaća Grad besramno ocenila da je projekt uspešno okončan, to je očigedno tolika mutljavina da je čak i sajt na kome su tekstovi kao objavljeni morao da bude uništen ne bi li se zatro svaki trag ove rabote.

Bilo kako bilo, blatište lokalne medijske scene sada manje smrdi, ako je za utehu, a čitav slučaj jasno pokazuje kako se na štetu građana pune privatni džepovi.

Pa vi vidite.

SSB

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.    1. Dode 25/10/2021
    2. Zoki 25/10/2021

    Ostavi komentar