Aktivizam i mladi

U Vranju otvoren festival „Vranjska gradska pesma“U Vranju je u petak 18. marta svečano otvoren festival pod nazivom «Vranjska gradska pesma» koji će trajati dva dana, do subote 19. marta.

Prve večeri u Sali Pozorišta u Vranju održana je prezentacija monografije «Vranjsko muzičko nasleđe» o kojoj su govoriliautor Marija Vitas i urednik monografije dr Vladimir Kolarić.Deo večeri bio je posvećen i istoriji vranjske pesme o čemu su govorili vokalni solisti Branimir Stošić Kace i Dejan Dimić i umetnik na kavali Dalibor Mladenović.

U muzičkom delu programa nastupili su vokalni solisti Filip Jovanović i Dimitrije Stošić u pratnji umetnika na harmonici Slobodana Jovanovića i etno grupa „Izvor“, a svoje tačke imali su umetnik na kavali Dalibor Mladenović, umetnik na trubi Nenad Mladenović i umetnik na klarinetu Esad Jašarević.Festival «Vranjska gradska pesma» nastavlja se u subotu koncertom na kome će nastupiti vokalni solisti Slobodan Jovanović, Tijana Vučković, Danilo Živković, Dejana Đekić, Branimir Stošić Kace, Ivana Tasić i Čedomir Marković, uz pratnju Narodnog orkestra RTS pod upravom Vlade Panovića.

S. Kostić

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.    1. Ljubica 19/03/2022
    2. Sojic 20/03/2022
    3. Teodora Jovic 21/03/2022

    Ostavi komentar