U HANU policija pronašla LABORATORIJU za uzgoj MARIHUANE: Zaplenjeno 880 biljaka

Eko Taxi Vranje

Pripadnici unutrašnjih poslova, UUprave kriminalističke policije i policijskih uprava u Nišu, Zaječaru, Prokuplju i Vranju, a u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Nišu, uhapšeni su D. V. (1996) i D. S. (1998) iz Niša, kao i A. V. (1997) iz Vladičinog Hana, koji se sumnjiče da su kao članovi kriminalne grupe, prodavali narkotike na teritorijama Niša, Sokobanje i Prokuplja

Oni se sumnjiče da su januaru dvema osobama u Sokobanji, koje su tada i uhapšene, prodali 9,8 kilograma marihuane koja je od njih i oduzeta.U pretresu kuće A. V. u Vladičinom Hanu, policija je juče pronašla improvizovanu laboratoriju za veštački uzgoj marihuane sa opremom, rasad sa oko 880 biljaka kanabisa u saksijama i čašama koji su, kako se sumnja, trojica uhapšenih tu uzgajali, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Kako je policija navela, nađeni su i preparati za uzgajanje, prehranu i zaštitu biljaka, četiri lampe, dva ventilatora, dve vagice za precizno merenje, osam paketa sa oko 100 grama marihuane, kao i manja količina tablete sa liste psihoaktivnih supstanci.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu, D. V, A. V. i D. S je određeno zadržavanje do 48 časova zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično deo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni tužiocu.

NIV    1. ZbcZbc 23/05/2022
    2. Milica 24/05/2022
    3. Mile 24/05/2022

    Ostavi komentar