Tričković: JP i JU funkcionišu i u V.D. statusuDejan Tričković, predsednik Skupštine Grada Vranja, u odgovoru na novinarsko pitanje portala InfoVranjske.rs vezano za v. d. status većine direktora u lokalnom javnom sektoru, poručio je „da i u tom statusu javna preduzeća i javne ustanove nesmetano funkcionišu“.

Odgovor Dejana Tričkovića prenosimo u celosti i bez izmena.Izbor direktora javnih preduzeća i ustanova na mandatni period od četiri godine biće na dnevnom redu skupštinskog zasedanja nakon pokretanja procedure za izbor.

Do tada su u v. d. statusu i sa njima javna preduzeća i ustanove nesmetano funkcionišu», piše u odgovoru predsednika gradskog parlamenta.V. d. mandat je jula ove godine istekao direktorima, Goranu Petroviću u „Novom domu“ i Goranu Đorđeviću u „Vodovodu“, dok je direktoru JP „Urbanizam i izgradnja grada Vranja“ Slavoljubu Stojmenoviću istekao još u decembru prošle godine.

Stefanu Filipoviću, direktoru Turističke organizacije u Vranju v. d. status istekao je u februaru ove godine.

Jedini direktor u sektoru javnih preduzeća koji je u legalnom mandatu, a ne u statusu v. d. direktora je Zoran Dimitrijević, direktor Komrada.

NIV

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  1. Zorica 25/10/2022
  2. Olivera 25/10/2022
  3. Dr.Trajkovic-NS 25/10/2022
  4. Da 25/10/2022
  5. Lopovi 25/10/2022

  Ostavi komentar