Tribina u Vranju: Prevencija internet nasilja među MLADIMAU petak, 21. aprila 2023., u 10.00, u sali OKCE u Vranju, okupiće se mladi iz Ukrajine i Vranja, kako bi zajednički realizovali tribinu „Prevencija internet nasilja među mladima“.

Mladi iz Vranja i Ukrajine razmeniće iskustva iz svojih zajednica, a koja se odnose na prevenciju internet nasilja među mladima. Takođe, razmeniće i primere dobre prakse u prevenciji internet nasilja, koji bi mogli da se primene u budućnosti.Cilj ove aktivnosti je vršnjačko podizanje svesti kod mladih o opasnostima na internetu, kao i razmena primera dobre prakse. Tom prilikom, mladi iz Ukrajine i Vranja imaće priliku za međusobno upoznavanje sa sličnostima i razlikama koje postoje između naše i kulture Ukrajine.

Događaj se organizuje u okviru projekta „Kulturna orijentacija i razmena u južnoj Srbiji“, koji sprovodi Grupa za decu i mlade „Indigo“ u partnerstvu sa kancelarijama za mlade iz Vranja, Bujanovca, Preševa i Bosilegrada i Filozofskim fakultetom iz Niša. Projekat se sprovodi u saradnji sa Međunarodnom organizacijom za migracije (IOM), uz podršku Švajcarske.Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  • Ostavi komentar