Tri prva mesta za vranjske gimnazijalce na Republičkom takmičenju u pevanju tradicionalne pesmeVranjski gimnazijalci postigli su izuzetan uspeh na Republičkom takmičenju u pevanju tradicionalne pesme, održanom 19. maja u Beogradu. Zahvaljujući vrednom radu, vežbanju i talentu, pod mentorstvom profesorke muzičke kulture Vesne Anđelković, oni su osvojili čak tri prva mesta u kategorijama solo i grupnog pevanja.

Nagradama su nas obradovali: učenica prvog razreda Nikolina Jaćimović (solo pevanje) i dve grupe učenika svih razreda.U jednoj grupi pevali su: Milica Danev, Emilija Arsić, Marijana Stošić, Anastasija Vasiljević i Strahinja Pešić, dok su u drugoj grupi nastupili učenici Braca Mitrović, Čedomir Cvetković, Ognjen Paunović i Bogdan Trajković. Oni su takođe odvojili prva mesta.

Vranjska gimnazija podržava, neguje i ohrabruje rad talentovanih i uspešnih učenika i njihovih mentora. Podstičemo učenike da istražuju i izražavaju svoja interesovanja i talente, i učimo ih da svaki trud donosi rezultat i da svaki svoj dar i potencijal dožive kao obećanje sreće i uspeha, do koga se dolazi velikim trudom i radom.Budući da će Gimnazija od sledeće školske godine imati novi smer – za scensku i audio-vizuelnu umetnost, učenici tog odeljenja imaće priliku da se umetničkim predmetima i javnom nastupu posvete još šire i detaljnije.

„Bez muzike život bi bio greška“, pisao je filozof Niče, dok mi ističemo da bez umetničkih predmeta, glasova naših solista i hora, bez gimnazijske pesme, ne bi bilo ni pravog gimnazijskog života i njenog bogatstva i širine koja stremi večnosti.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.    1. Milorad 20/05/2024

    Ostavi komentar