Trening o TRGOVINI ljudima: Tema koja je važnaDvodnevni trening „Jačanje kapaciteta medija na jugu Srbije i Kosovu za borbu protiv trgovine ljudima i rodno zasnovanog nasilja“ u organizaciji Romskog demokratskoh centra održan je 18. i 19. avgusta u Vranju. Obuku je vodila Marija Pantelić iz nevladine organizacije Atina. U treningu je učestvovalo dvadesetak novinara medija iz Vranja, Bujanovca, Preševa i nekoliko mesta sa Kosova i Metohije.

Cilj ovog dvodnevnog treninga je bilo upoznavanje novinara sa temom borbe protiv trgovine ljudima, kao i načini na koje mogu izveštavati o ovoj veoma važnoj temi.Trener Marija Pantelić je sa predstavnicima medija takođe podelila i iskustva iz situacija sa kojima se organizacija susretala prilikom pomaganja ugroženim osobama.

Novinari su imali priliku da diskutuju o brojnim ozbiljnim temama i problemima, ali i da postavljaju sva pitanja koja im mogu pomoći u daljem izveštavanju.Pored tema rodnog nasilja i trgovine ljudima, na treningu je obuhvaćeno još nekoliko problema poput organizovanog kriminala, digitalnog nasilja, krijumčarenja ljudi…

Iz udruženja su više puta napomenuli da je reč o veoma važnim temama, kako za novinare i aktiviste, tako i za sve ostale ljude.

Veljko Ilić

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  • Ostavi komentar