Trece doba „Rom“: Vlast kaže – Za vas su prostorije na Romskom grobljuUdruženje penzionera Treće doba ROM ni posle dve godine od osnivanja nema svoje prostorije u Vranju, uprkos činjenici da su se više puta obraćali predstavnicima gradske vlasti, govori za portal InfoVranjske Šaim Šainović, predsednik Udruženja Treće doba ROM.

Pojedinci iz vlasti su nam čak dobacili „možete da dobijete prostorije na romskom groblju, a na naše dopise jedini nam je odgovorio Dejan Tričković, predsednik Skupštine Grada Vranja“, navodi Šainović.Po njegovim rečima, „odgovorio nam je i gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković pre godinu dana, obećavajući rešavanje problema, ali ništa od obećanog nije ispunjeno“.

„Milenkoviću smo se obratili zbog prostorija krajem marta prošle godine, odgovorio nam je 22. aprila 2021. obećanjem da će nam biti obezbeđen poslovni prostor u Mesnoj zajednici Bujkovski most, a i kancelarijski nameštaj, međutim, prošlo je godinu dana, a od obećanja – ništa“, razočaran je Šainović.Gradonačelnik Vranja je u svom odgovoru od pre godinu dana obećao i okončanje objekta u ulici Tanaska Rajića gde je bio predviđen Romski kulturni centar.

„Ni tu nisu ništa uradili, a obećao je Milenković ozakonjenje tog objekta, čujemo da nisu rešeni imovinsko-pravni problemi“, navodi Šaim Šainović.

Predstavnici Udruženja penzionera Treće doba ROM obratili su se i Nacionalnom savetu Romske nacionalne zajednice.

„Zvezdan Ramić, potpredsednik Nacionalnog saveta Roma, rekao nam je da ne može da nam pomogne“, priča Šainović.

Slaviša Bulatović, poslanik i predsednik Gradskog odbora SNS u Vranju, i gradski većnik za nacionalne manjine Dejan Ivanović, po rečima Šainovića, nisu ih nikad primili na razgovor.

Od njih nismo dobili nikakve odgovore, a kada smo pre godinu dana rekli šefu Kabineta gradonačelnika da ćemo krenuti za Beograd, on je zatražio da ne idemo u glavni grad, jer će nam odgovor gradonačelnika stići preko pošte, priseća se Šainović.

Treće doba ROM u očajanju zbog svega što su preživeli u kontaktu sa rukovodstvom Grada Vranja, započelo je prikupljanje potpisa Roma Vranja da se zgrada poznata pod nazivom „Belo jagnje“ vrati Romima.

S. Kostić

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  1. Jadranka 17/05/2022
  2. Stefko 17/05/2022
  3. Mile od Repince 17/05/2022
  4. Da 17/05/2022
  5. Bugarin bosilegrad 17/05/2022
  6. Darko 17/05/2022
  7. Ekstravaganci 17/05/2022
  8. Dzingis Kan 18/05/2022
  9. Srle 18/05/2022

  Ostavi komentar