TRADICIJA se NASTAVLJA: Gimnazijaci NASTUPAJU na POZORIŠNIM SUSRETIMA u KragujevcuDramska sekcija Gimnazije “Bora Stanković” u Vranju danas nastupa na 25. Pozorišnim susretima učenika gimnazija Srbije, na sceni Knjaževsko-srpskog teatra u Kragujevcu.

To je republičko takmičenje u zvaničnom kalendaru Ministarstva prosvete. Prijavlјene su 22 predstave, a selekciju je prošlo njih 12, među kojima je i naša “Ožalošćena porodica” premijerno izvedena 1. februara ove godine.Inače, adaptaciju i režiju ove komedije Branislava Nušića uradio je maturant Đorđe Antić, a učestvuje 15 učenika svih razreda. Prošle godine vranjski gimnazijalci osvojili su dve značajne nagrade: za najbolјi originalni dramski tekst i timsku igru.

Mentor dramske sekcije je Nela Dimitrijević, profesor srpskog jezika i književnosti.Zbog dana žalosti početak je odložen za dan kasnije nego što je planirano. Odluke o nagradama biće donete nakon izvođenja svih 12 predstava u naredna četiri dana. Ovogodišnji susreti u Kragujevcu održavaju se pod sloganom “Četvrt veka pozorište čeka”.

NIV

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  • Ostavi komentar