TOV: Ma mi smo si dobri

Eko Taxi Vranje

Turistička organizacija Vranje, objavila je demant na vest portala InfoVranjske.rs, „Svetski dan turizma: Jadno, jadnije, TURISTIČKA“.

Demant koji je potpisao v.d. Turističke organizacije Vranje, Stefan Filipović, prenosim u celosti.„Na internet stranici koju vodi udruženje građana „Tim za razvoj i integracije“ već izvesno vreme JU Turistička organizacija grada Vranja (TO Vranje) stavlja se u negativan kontekst, ali ne može se preći preko poslednjeg slučaja u kome se bezočno plasiraju paušalne informacije i konstatacije u formi medijske informacije.

Tako podli i neutemeljeni tekstovi dezavuišu širu javnost i podrivaju osnove novinarskih postulata po kojima bi trebalo da postupate.

Svetski dan turizma: Jadno, jadnije, TURISTIČKA

Pre svega, drago nam je da nas revnosno pratite, čime dokazujete da ste pristrasni u selektovanju informacija od značaja za rad TO Vranje.

Ako posmatramo samo nedavni period, svakako niste bili zainteresovani da objavite informaciju o uređenju prostorija u okviru Planinarskog doma „Dragan Spasić“ na Besnoj Kobili kojim upravlja TO Vranje.

Niste ni pročitali čestitku koju je povodom Svetskog dana turizma uputio generalni sekretar Svetske turističke organizacije Zurab Poloikašvili, a koju smo mi kao turistički poslenici preneli.

Turistička organizacija Vranje – LOGO

Drago nam je, takođe, da smo malo uticali na promociju ovog datuma u Vašoj redakciji, pa ste eto nešto i naučili guglajući o samom istorijatu ovog dana za turizam uopšte.

TO Vranje svoju delatnost i aktivnosti sprovodi u skladu sa propisima, a obaveštenje o tome se svakako nalaze na zvaničnim prezentacijama TO Vranje, pa nije na odmet i da se pohvalimo rastom broja poseta i pregleda, što je svakako odraz našeg rada.

Što se tiče načina i teme obeležavanja Svetskog dana turizma, nismo upućeni da posedujete ikakve preporuke kojom ste kvalifikovani da poput nekakvog žirija ocenjujete kvalitet realizacije obeležavanja Svetskih datuma.

Verujemo da ste lepo pročitali, ali ste ipak izbegli da spomenete da je 27. septembar obeležen panel-diskusijom uz učešće đaka i profesora Ekonomsko-trgovinske škole sa smera turustički tehničar i volontera Kancelarije za mlade grada Vranja.

v.d. Turističke u Vranju: Stefan Filipović

Dakle konkretnom aktivnošću kojoj smo se u potpunosti dotakli teme, kroz međusobnu interakciju i zaključaka za buduće planove i nastavak saradnje.

Gospodo iz Udruženja, inkluzija je ovde postavljena kao šira tema, u kojoj je potrebno uvezati zajednicu u združeno delovanje na polju promocije turističkih destinacija.

Verujemo da su naši učesnici adekvatnog obrazovnog usmerenja da naprave kritički osvrt i predlože modele zajedničkog delovanja na polju podizanja atraktivnosti našeg grada iz ugla turizma, koje oni smatraju neophodnim.

Još jedna stvar, našoj uzajamnoj saradnji sa učesnicima nije došao kraj sa završtetkom obeležavanja, naprotiv o njoj će se još govoriti i ona će biti proširena na još društvenih grupa.

I na kraju, TO Vranje sve svoje aktivnosti bazira u skladu sa preporukama Kriznog štaba za sprečavanje i širenja virusa KOVID 19, jer su nam zdravlje i životi sugrađana na prvom mestu.

Ovo reagovanje biće ujedno i poslednje kojim se oglašavamo na ovaj način, čime stavljamo tačku na ovu temu.“

NIV    1. Ho Ši Min 30/09/2021

    Ostavi komentar