Top 10 najmoćnijih NEVRANJANACA u VranjuPortal InfoVranjske.rs napravio je listu „Top 10 najmoćnijih nevranjanaca u Vranju“. Trenutna situacija u Vranju je takva, da najbitnije funkcije u ovom mestu, ali u najveće projekte dobijaju mahom stanovnici drugih opština i drugih mesta u Pčinjskom kraju i Srbiji.

Poznavaci lokalni prilika u Vranju tvrda je da trenutno u usponu takozvani „Hansko – Surdulički“ lobi, koji predstavlja pandan nekadašnjem „Bujanovačkom lobiju“, koje je predvodio Dragan Tomić iz sela Žbevac, opštine Bujanovac.Pogledajte listu: Top 10 moćnijih nevranjanaca u Vranju

10. Milena Stojević – Predsednica Višeg Suda u Vranju – LESKOVAC

Na predlog Članova komisije Viskog saveta sudstva Milena Stojević izabrana je za novog predsednika Višeg suda u Vranju.Stojević je rođena 12. decembra, 1972. godine u Leskovcu. Pravni fakultet, Univerziteta u Nišu završila je 28. januara, 2000. godine. Dok je Pravosudni ispit položila čatiri godine kasnije na isti dan.

Milena Stojević pripavnički staž obavila je u Okružnom sudu u Vranju, u periodu od 4. aprila, 2000. godine do 27. januara, 2004. godine. Nakon položenog pravosudnog ispita, raspoređena je na poslovo sudijskog pomoćnika u Okružnom sudu u Vranju.

Diplomirala je ocenom 7,22.

9. Stojan Vujko i Ivan Bošnjak – Millennium team – Beograd

Millennium team Promo

Vujko i Bošnjak su partneri i vlasnici kompanije iz Beograda „Millennium team“. Podsećamo, ova kompanija dobila je jedan od najvećih poslova u Vranju – „Izrada kanalizacione mreže“.

Iako bez direktne moći u Vranju, ova kompanija radi na izgradnji kanaliacione mreže u Vranju duži niz godina, dok je novac obezbeđen iz Vlade Republike Srbije.

Javno preduzeće „Urbanizam i izgradanja Grada Vranja“ stalno obaveštavaju građane da će još neka ulica biti zatvorena. Čitaoci portala InfoVranjske.rs često komentarišu kako su „ulici u kasabi pod opsadom“.

Podsećamo, Millennium team tužio je portal InfoVranjske.rs sa 100.000,00 EUR.

8. Nenad Krstić Žuća – Narodni poslanik i lider naprednjaka u Trgovištu.

Prvi čovek Trgovišta

Nenad Krstić Žuća iako bez formalne moći u Vranju, jednom prilkom u šali je rekao da će ukoliko bude mora napraviti stanku gde će pozvati sve ljudi iz Pčinje koji žive u Vranju da glasaju za njega, i da će bez problema osvojiti 20 odsto, jer prema računici ovog lidera iz Trgovišta, toliki postotak u Vranju čine Pčinjani.

Prema pisanju CINS-a Krstić je u jednom mandatu bio u top 5 najplaćenijih narodnih poslanika u Skupštini Srbije.

Blizak je saradnik sa Stevanović Sašom, državnim sekretarom u Ministarstvu finansija.

7. General Simović Milosav – General potpukovnik – Leposavić

Milosav Simović srpski je general-potpukovnik. Trenutni je komandant Kopnene vojske Republike Srbije.

Završio je Srednju vojnu školu kopnene vojske, visoke studije bezbednosti i odbrana i Vojnu akademiju kopnene vojske, smer pešadija. Završio je generalštabno i komandno-štabno usavršavanje.

Obavljao je sledeće dužnosti tokom svoje karijere: komandant Kopnene vojske, zamenik komandanta Kopnene vojske, komandant Četvrte brigade kopnene vojske, komandant 78. motorizovane brigade, načelnik štaba 78. motorizovane brigade, načelnik odseka za operativno nastavne poslove štaba brigade, komandant motorizovanog bataljona, zamenik komandanta motorizovanog bataljona, komandir motorizovane čete, komandir protivoklopnog i streljačkog voda.

U Vranju je ostao upamćen kao General koji je mnogo uradio za grad  pa je tako u njegovom mandatu obnovljen Dom Vojske, prva Spomen soba u kasarnama Srbije, napravljene prve zgrade za pripadnike bezbedonosnih struktura.

Pored svega navedenog, Simović je čovek koji je zaposlio preko 1.500 građana Vranja u kasarnama na jugu Srbije, pa je tako 4. brigada Kopnene Vojske Srbije najpopunjenija u odnosu na ostale delove zemlje. Drugim rečima, popularni Simke je najveći „investitor“ Vranja.

6. Tomislav Gačić – Vladika Pahomije – Episkop Vranjski – Republika Srpska – BIH – selo ČEČAVA

U Vranju se sve promenilo više puta, ali se episkop nije menjao, a očigledno da do promena i neće uskoro doći, jer je ovaj čovek na „svetoj stolici“ Vranja duže od 30 godina.

Tomislav Gačić nikada nije krio bliskost sa svim političkim opcijama, pa tako i danas predstavnici vlasti iz Beograda česti su gosti u Manastiru Prohor Pčinjski.

Pahomije ili u građanstvu Tomislav Gačić, rođen je u selu Čečava kod Teslića, 1952. godine. U žižu javnosti je dospeo nakon optužbi za seksualno zlostavljanje dečaka. Nakon nekoliko godina suđenja, u dva od četiri predmeta je nastupila apsolutna zastarelost, dok je u preostala dva oslobođen krivice usled nedostatka dokaza.

Slučaj Pahomije je stekao veliki publicitet u javnosti Srbije.

PRATITE RAD PORTALA INFOVRANJSKE.rs i na YOUTUBU

5. Novica Tončev – Ministar u Tehničkoj Vladi Republike Srbije – SURDULICA

FOTO: Novica Tončev među socijalistima
FOTO: Novica Tončev među socijalistima

Rođen je 1962. godine u Nišu. Osnovnu i srednju školu završio je u Surdulici. Akademske studije Građevinskog fakulteta u Nišu, na Odseku visokogradnje, završio je sa najvišom ocenom.

Doktorand je Građevinskog fakulteta u Nišu. Objavio je nekoliko stručnih i naučnih radova iz oblasti građevine, a trenutno piše naučni rad na temu „Moderne tavanice u savremenoj gradnji”. Svoje znanje potvrdio je dugogodišnjim vođenjem porodične kompanije „Tončev gradnja”, koja uspešno posluje više od trideset godina.

Od 1990. do 2000. godine bio je predsednik Mesne zajednice Božica, a od 1996. do 2000. godine i član Izvršnog saveta Skupštine opštine Surdulica. U periodu od 2000. do 2004. godine obavljao je funkciju potpredsednika Skupštine opštine Surdulica, od 2008. do 2014. godine predsednika Opštine Surdulica, a od 2014. do 2020. godine predsednika Skupštine opštine Surdulica.

Za narodnog poslanika biran je od 2014. godine do 2022. godine kao kandidat Socijalističke partije Srbije.

Za ministra u Vladi Republike Srbije prvi put je izabran 2020. godine dobivši zaduženje za unapređenje razvoja nedovoljno razvijenih opština.

Član je Glavnog odbora Socijalističke partije Srbije od 2010. godine, a potpredsednik partije od 2017. godine.

Kao istaknuti fudbalski radnik obavljao je funkciju potpredsednika Fudbalskog saveza Srbije, bio član Izvršnog odbora i član Odbora za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije. Navija za fudbalski klub Radnik iz Surdulice, na čijem čelu je bio i kao predsednik kluba.

Od 2008. do 2012. godine predstavljao je Republiku Srbiju u Veću lokalnih i regionalnih vlasti Saveta Evrope u Strazburu. Oženjen je Lidijom, otac Stanislava i Vladislava.

4. Srećko Pejković – Načelnik Pčinjskog okruga – SURDULICA

srecko pejkovic

Pejković, Surduličanin, čovek od poverenja Dragana Stevanovića Bosketa, prvog naprednjaka Pčinjskog okruga i državnog sekretara u Ministarstvu privrede, takođe iz Surdulice, nevidljiv je ne samo u javnosti, već i u svom Načelstvu i to od početka mandata u jesen 2016. godine.

Prema rečima pripadnika Srpske napredne stranke jedini čovek u koga Dragan Stevanović ima apsolutno poverenje je Srećko Pejković.

Za vreme vladavine Pejkovića, Pčinjski okrug izgubio je veliki broj stanovnika.

3. Danijela Trajković – Predsednica Višeg javnog tužilaštva u Vranju – SURDULICA

Tužiteljka Danijela Trajković, Vranje

Danijela Trajković je diplomirala na Pravnom fakultetu u Beogradu 1994. sa prosečnom ocenom 8.70. Zapošljava se kao pripravnik u Opštinskom javnom tužilaštvu u Surdulici a od 2000. godine postaje zamenik u OJT u Surdulici. Od 2001. do 2009. radi kao tužilac u OJT u Surdulici.

Sa radnim iskustvom od preko 23 godine u pravosuđu, neprestano se usavršavajući kroz razne projekte, obuke i učestvovanjem na raznim seminarima u zemlji i inostranstvu, postigla je zavidan nivo stručnosti koji je rezultirao izborom za Višeg javnog tužioca u Vranju.

Jedna je od retkih Surduličanki koja se otvoreno sukobila sa šefom socijalista u tom mestu Tončev Novicom. Mnogi je povezuju sa Draganom Stevanovićem, ali je ona uvek kategorično negirala tvrda da je član ili simpatizer Srpske napredne stranke.

Udata je majke, jednog deteta.

2. Vlasnici preduzeća Saba Belča – Valjon Etemi i Etem Etemi – PREŠEVO

Preduzeće „Saba Belča“ osnovano je davne 1991. godine u Preševo. Tada se nije ni slutilo da će ova kompanija postati miljenik gradske vlasti i da će sve velike tendere obavljati u Vranju.

Pa je tako kompanija „Saba Belča“ postala sinonim za velike tendere u Vranju.

Kompanije Saba Belča je samo za održavanje puteva uzela 20 miliona dinara iz Vranja, dok je za drugi tender grad ovoj firmi iz Preševa platio 116.984.130,00 RSD preko Javnog preduzeća Novi Dom Vranje.

Zvanična biografija kompanije „Saba Belča“

Preduzeće SABA BELČA, kao jedna od najvećih kompanija na jugu Srbije, počev od 1991 godine, bavi se asfaltiranjem puteva i ulica na teritoriji Grada Vranja, opštine Bujanovac, opštine Preševo i šire, a takođe učestvuje i u izgradnji koridora 10.  Naše preduzeće pojedine radove izvodi na teritoriji cele Srbije. Počev od 2015 godine svoju delatnost proširujemo otvaranjem fabrike za proizvodnju betonske galanterije. 

 1. Dragan Stevanović Boske – Republika Srpska – BIH – Surdulica

Moram da vidim sa Bosketom“, „Vidi ti to najbolje sa Bosketom“, „Ej, Boske ti je ovde glavni, ne pitamo se mi mnogo“, česte su rečenice naprednjaka iz Vranja. Ali baš te rečenice opisuju Dragana Stevanovića Bosketa, prvog naprednjaka juga Srbije. Čoveka koji je najbliži saradnik Aleksandra Vučića, Darka Glišića, Miloša Vučevića… Čovek koji je zaslužan za prodaju PKB-a inostranoj kompaniji.

Teško da se danas nešto može uraditi u Vranju ili bilo gde na jugu Srbije, a da se ne pre toga ne odgovori na pitanje –„Šta kaže Boske“?

Njegovi politički protivnici zameraju Stevanoviću jer nije iz Vranja, a često mu spočitavaju njegovo zakasnelo obrazovanje i nedostatak karijere pre politke.

Bilo kako bilo, u Gradskom odboru Srpske napredne stranke postoje, Milenković, Bulatović, Nikolić, Nešić, Jović, tvrda ili meka struja, pametni i oni manje pametni, ali jedno je sigurno u naprednjaka – „Niko i nikad kao Boske“.  

Redakcija portala InfoVranjske.rs

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  1. Сања 11/02/2024
  2. Borka Odzinka 11/02/2024
  3. Afrikanac 11/02/2024
  4. Kosta 11/02/2024
  5. Nemanja 11/02/2024
  6. Toza 11/02/2024
  7. Gojko 11/02/2024
  8. Emilija 11/02/2024
  9. Jasmina 11/02/2024
  10. Leposava 11/02/2024
  11. Vranjanka 11/02/2024
  12. Farmazon 11/02/2024
  13. Darko 11/02/2024
  14. Dr Nikolić 11/02/2024
  15. S&C 11/02/2024
  16. Vesna 11/02/2024
  17. Isidor 11/02/2024
  18. Laser 12/02/2024
  19. S&S 12/02/2024
  20. Dr psihijatar 12/02/2024
  21. Крца 12/02/2024
  22. Oliver 12/02/2024
  23. Goran 12/02/2024
  24. Šilja 12/02/2024
  25. Vr Vr Vr 12/02/2024
  26. Petlic 12/02/2024
  27. Eli 12/02/2024
  28. Kaća 13/02/2024
  29. Biser 14/02/2024
  30. Danijel 14/02/2024
  31. Neca 14/02/2024
  32. Vernik 15/02/2024
  33. VEDRAN 15/02/2024
  34. Yumkovac 16/02/2024

  Ostavi komentar