Tončev: Skandalozna ODLUKA – Boriću se za promenu u FSS

Eko Taxi Vranje

Novica Tončev, član Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije i predsednik Fudbalskog saveza Regiona Istočne Srbije, odluku Disciplinske komisije FSS ocenio je kao „neosnovanu i skandaloznu, donetu po nalogu koji je stigao „odozgo“.

To upoređujem sa običnim životom, vozio sam u jednosmernoj ulici suprotnim smerom, pa umesto da platim kaznu za taj prekršaj, ja sam suspendovan i kažnjen kao da sam pregazio čoveka, istakao je Tončev.Prvi čovek FS RIS najavljuje žalbu na prvostepenu odluku „disciplinaca“ FSS.

Protiv odluke o kazni podneću žalbu drugostepenoj komisiji, a moji advokati u ponedeljak 17. januara podnose krivične prijave protiv organizovanog kriminala, jer je predsednik komisije Ivan Nikolić lično zvao članove i sugerisao im kakvu odluku da podrže, navodi Tončev.

Novica Tončev se pita kad su pre stigli da sačine zapisnik sa sednice i donesu odluku, jer je komisija zasedala u četvrtak 13. januara.

Ovo mi je prva suspenzija i disciplinska kazna, ali i prijava u sportu,  pa mi je nerpijatno da se kao odgovoran građanin i sportski radnik nalazim u situaciji da odgovaram na iskonstruisane disciplinske postupke. Suspendovan sam i kažnjen po članu 54 zbog ulaska u svlačionicu Radnika, a to nije predviđeno kao prekršaj po tom članu, ogorčen je Tončev.

Predsednika FS RIS najviše pogađa što je „kažnjen kao da je napravio najteži prekršaj prema Disciplinskom pravilniku FSS.“

Disciplinskim pravilnikom predviđene su kazne od opomene, novčane, pa do zabrane bavljenja fudbalom, ja sam, međutim, prvostepenom odlukom kažnjen za disciplinski prekršaj najteže vrste drakonskom kaznom, predviđenom za napade na službena lica, njihovo povređivanje, pretnje, a svega toga nije bilo o čemu su se u pisanoj formi izjasnile četiri sudije, navodi Tončev.

Na kraju današnje izjave, Novica Tončev potencira“da nikada nije bio konfliktna ličnost i da se protiv njega u sportu nisu vodili disciplinski postupci“.

S. Kostić    1. Bugarin 14/01/2022
    2. Bugarin bosilegrad 15/01/2022

    Ostavi komentar