Tončev: Poštovaću pravila UEFA i FIFA

Eko Taxi Vranje

Novica Tončev, ministar bez portfelja u Vladi Srbije i koordinator SPS za Pčinjski okrug, poručio je u izjavi za Novi magazin «da će poštovati pravila UEFA i FIFA kada odluči da li će se kandidovati za organe Fudbalskog saveza Srbije (FSS).

Ako rešim da se kandidujem za organe FSS, onda ću da izađem iz Vlade, ali ako ostanem u Vladi, onda neću u FSS, poštovaću pravila Evropske fudbalske federacije (UEFA) i Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) – rekao je Tončev.Tončev je obavestio javnost «da su UEFA i FIFA tražila od FSS da do polovine decembra izabere novo rukovodstvo na demokratskim principima».

UEFA i FIFA traže od FSS da politika izađe iz fudbala, zato moramo i hoćemo da politiku izbacimo iz fudbala – naveo je Tončev.

FSS je 15. jula ove godine doneo nov Statut saveza u kome jasno piše «da političari ne mogu da budu izabrani na pozicijama u fudbalu».

Ukazujemo da je nekoliko beogradskih listova napisalo «da nisu UEFA i FIFA slučajno upozorile FSS da politika u Srbiji mora da izađe iz fudbala, jer ceo svet zna da se vladajuća politika direktno meša u fudbalske tokove, uzrokujući krajnje negativne posledice po odnose u ovom sportu i na kvalitet fudbala u Srbiji koji je, upravo zbog upliva politike, na najnižem nivou u istoriji».

Listovi navode «da svet takođe zna da je vladajuća politika u Srbiji u bliskim vezama sa navijačkim grupama vodećih srspkih klubova, Crvene zvezde i Partizana, što isto tako uzrokuje nesagledive posledice u inače rovitom srpskom društvu».

NIV  • Ostavi komentar