Tončev ne odustaje od Niša: PROSTOR mogu naći i SAMNovica Tončev, ministar u Vladi Srbije zadužen za razvoj nerazvijenih područja, ne odustaje od namere da svoje Ministarstvo iz Beograda preseli za Niš nakon neadekvatnih ponuda gradske vlasti u najvećem gradskom centru jugoistočne Srbije.

Tončev za InfoVranjske kaže da prostor za Ministarstvo može sam da nađe u Nišu.Taj prostor mogu da obezbedim besplatno, ali ne mislim da svi subjekti treba da pokažu dobru volju kako bi mogli kao kabinet da budemo u Nišu, fizički bliži nerazvijenim opštinama kojima je potrebna pomoć, a većina ih je na jugu Srbije, napominje Tončev.

Ministar za nerazvijena područja ističe „da je kabinet spreman za rad u Nišu“.Kabinet je pripremio sve što treba, tehničke i logostičke elemente, za preseljenje iz Beograda u Niš, ali još uvek nismo dobili adekvatan prostor, kaže Tončev.

Gradska vlast je ponudila Ministarstvu za razvoj nerazvijenih područja prostor u zapuštenom tržnom centru, a Tončev podseća «da je još u avgustu prošle godine uputio molbu Dragani Sotirovski, načelnici Nišavskog okruga, za adekvatan prostor za Ministarstvo».

Podsećamo, u leto 2020. godine nakon junskih izbora, Novica Tončev je imenovan za ministra bez portfelja u Vladi Srbije, a krajem te godine je dobio zaduženje za razvoj nerazvijenih područja u novoosnovanom Ministarstvu.

Još od tada sam razmišljao da Ministarstvo preselim u Niš, jeste Beograd glavni grad, ali su Srbija i Niš, i Leskovac, i Surdulica, i Vranje, jasan je Tončev.

S. Kostić

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.    1. Selena Trajković 29/01/2022
    2. Deda meaz 07/02/2022

    Ostavi komentar