Tončev dodelio 42 projekta u vrednosti od 320 MILIONA dinaraMinistar za unapređenje razvoja nedovoljno razvijenih opštine Srbije, Novica Tončev potpisao je u Nišu ugovore o dodeli bespovratnih sredstava u ukupnom iznosu od 320 miliona dinara.

Prema račima ovog ministarstva, na Javni konkurs se prijavilo svih 44 opština, a sredstva za realizaciju projekata dobilo je 42 nedovoljno razvijene opštine i to za oblasti unapređenja lokalne infrastrukture.Podsećamo, ovo je drugi konkurs ovog tipa koji Kabinet ministra Tončeva realizuje kako bi se poboljšali uslovi života oko milion građana Srbije koji žive u opštinama sa stepenom razvoja ispod 60 odsto republičkog proseka.

Ministar Tončev rekao je da je izuzetno sam ponosan što Kabinet na čijem je onn čelu uspešno realizuje ovako značajan Javni poziv.Saradnja sa predsednicima ovih opština je takođe na veoma visokom nivou što me uverava, a siguran sam i stanovnike tih opština, da ravnomerni regionalni razvoj u našem slučaju nije samo priča već realnost. Za nešto manje od godinu i po dana koliko postoji Kabinet, sa svisvojim timom obišao sam sve nedovoljno razvijene opštine, a neke i više puta, rekao je ministar Tončev nakon potpisivanja ugovora.

Tončev je objavio da će zahvaljujući ovom projektu jedna od nedvoljno ravijenih opština posle višedecenijskog nadanja napokon dobitit vodovod i tekuću vodu na kučnom pragu.

Ovo je nastavak važne borbe ka ispunjenju cilja koji sam sa saradnicima i predsednicima nedovoljno razvijenih opština postavio pred nas. Da jednu po jednu opštinu „izvlačimo“ iz statusa nedovoljno razvijenih i „prebacujemo“ u viši stepen razvijenosti – zaključio je Tončev.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.    1. Surdulica 15/03/2022
    2. Dr.Lute 15/03/2022
    3. Bugarin 15/03/2022
    4. Goran 17/03/2022

    Ostavi komentar