Tončev: Besmislen i neosnovan napad na mene

Eko Taxi Vranje

Novica Tončev, predsednik Fudbalskog saveza Regiona Istočne Srbije i član Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije, ocenio je pokretanje disciplinskog postupka Disciplinske komisije FSS protiv njega kao „besmislen i neosnovan napad na njega u režiji Jovana Šurbatovića, generalnog sekretara FSS“.

Suspenzija Disciplinske komisije FSS je napad pojedinih fudbalskih funkcionera na čelu sa generalnim sekretarom FSS Jovanom Šurbatovićem na mene, neosnovan i besmislen, a sve kao deo njihove prljave i negativne kampanje protiv mene kako bi skrenuli pažnju sa svojih nečasnih radnji, poručio je Novica Tončev.Veoma je somptomatično što se sve dešava dan nakon moje izjave o smeni članova Izvršnog odbora FSS i nakon ukazivanja na neopravdano visoke plate, zloupotrebe i malverzacije, upozorio je član IO FSS iz Surdulice.

Ne postoje osnovi za prijavu protiv mene, akamoli disciplinski postupak, kategoričan je Tončev.

Tončev je izjavio da je suspendovan po članu 54, a same sudije su dale izjavu da nikakvog ometanja i nedoličnog ponašanja sa njegove strane nije bilo. Ulazak u svlačionicu kao radnja prekršaja nije predviđena nijednim članom, a pogotovo ne članom 54.

U ovom slučaju jedino klub može biti kažnjen za lošu organizaciju, pošto u Disciplinskom pravilniku  ne postoji kazna za ulazak u službene prostorije, objašnjava Novica Tončev.

Predsednik FS RIS i član IO FSS na kraju izjave za medije konstatuje „da Disciplinska komisija treba da se u svom radu koristi pravilnikom koji ima, a ne da postupa po nalogu generalnog sekretara FSS“.

S. Kostić    1. Bog Zevs 03/12/2021
    2. Docice 05/12/2021

    Ostavi komentar