TOMOVIĆ: Ne postoji DOKAZ je Dejan NIKOLIĆ pretioNovi advokat Dejana Nikolića Kantara, Predrag Tomović za portal InfoVranjske.rs rekao je da je impresioniar da se sednica Sudskog Veća održala u velikoj sali.

Tomović je naglasio da je je ovaj pretres van uobičajne prakse, jer je na suđenju bio pristutan i Viši tužilac, koji se uobičajno izjašnjavao pismenim putem, i nije prisustvovao sednici Veća.Istakli smo postojanje izvoda iz krivične evidencije, sa označenom osuđivanošću. Nakon čega je Tužilaštvo dostavilo suprotini dokument, zbog čega smatramo da, ako ništa drugo, ono zbog ugleda i dostojanstva Suda i države mora da bude uklonjen, rekao je Tomović.

Tomović naglašava da „kako bi bilo ko bio proglašen krivim, važno je dokazati da je delo izvršeno“.Danas ovde imamo dokaz da je glas Dejana Nikolića Kantara prepoznao jedan svedok. Svedok se upravo izjašnjava da glas nije prepoznala po boji, po tonu ili po bilo kom drugom odgovarajućem načinu, već je prepoznala preko spikerfona sa donetog telefona. Ako prepoznate tekst koji zaista ima vezu sa Dejanom Nikoliće, to nikako ne znači da je to glas Dejana Nikolića. izjavio je Tomović.

Ovde je moralo biti određeno forenzičko veštačenje, tim pre što tačnih dokaza nema, svedoka nema, a okrivenji i Dejan Nikolić negiraju činjenicu da je to glas Dejana Nikolića, završio je Tomović.

NIV

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  • Ostavi komentar