Aktivizam i mladi

The RIFF: Norman Beaker – legendarni gitarista i član Kuće slavnih bluza, DOLAZI u VRANJE



Norman Beaker je predvodnik britanske bluz scene više od četiri decenije. Veoma cenjen gitarista, pevač, tekstopisac i producent, 2017. godine primljen je u Kuću slavnih bluza (Blues Hall of Fame ) kao „legendarni engleski bluz umetnik“.

On je jedna od osmih legendi engleskog bluza koja je primljena u Kuću slavnih bluza, pored Erika Kleptona (Eric Clapton), Mika Džegera (Mick Jagger), Kita Ričardsa (Keith Richards), Džeka Brusa (Jack Bruce), Pitera Grina (Peter Green), Džona Mejala (John Mayall) i Džefa Beka (Jeff Beck).



Norman Beaker Trio održaće svoj prvi nastup u Vranju, 03. decembra 2023. godine u Beer Baru – The Riff  sa početkom u 21 čas gde će promovisati aktuelni studijski album “Running Down the Clock”. Koncert koji ljubitelji bluz/rok zvuka i dobre svirke nikako ne bi trebalo da propuste!

Ulaznice ce biti u pretprodaji po ceni od 500din, na dan svirke ce cena ulaznice biti 600din. Broj ulaznica je ogranicen!




Norman je kao beli Freddie King”.
BB King

2015. godine albumom „Live in Belgrade“ Norman Beaker Trio instantno je osvojio sve u svetu bluza, naročito hit numerom „Only I Got What Other Guy Want“ koja je obrela na samom vrhu internacionalnih bluz lista. Pozitivne kritike iz Velike Britanije, preko Nemačke, Belgije do Kanade samo su ponovo potvrdile njegov status ikone i nespornu reputaciju jednog od najboljih britanskih bluz muzičara.

Norman je negovao prepoznatljivi zvuk tokom čitave svoje karijere bilo svirajući solo ili sarađujući sa najvećim muzičarima bluz, rok, džez, soul i pop muzike sa obe strane Atlantika, uključujući imena kao što su Džek Brus (Jack Bruce), Čak Beri (Chuck Berry), Badi Gaj (Buddy Guy), Van Morison (Van Morrison), Kris Farlou (Chris Farlowe), Leri Garner (Larry Garner), Lovel Fulson (Lowell Fulson) i B.B. King koji je jednom prilikom izjavio: „Norman je kao beli Freddie King“. Zajedno s Vanom Morisonom tri puta zaredom napunio je Rojal Albert Hol.

Aktuelni studijski album “Running Down The Clock“ obuhvata sve žanrove koji su uticali na Normana tokom poslednjih 50 godina, uključujući rok, bluz, džez, soul, gospel, rokabili i fank. Sve numere su originalne i lirski odražavaju ono što se dešava u našem modernom vremenu.

NIV

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar