Tasić: Zeleno-levi front želi zdravu i pravednu Srbiju i bogatije VranjeStefan Tasić, koordinator za razvoj pokreta Zeleno-levi front, u razgovoru za portal InfoVranjske.rs prilikom prikupljanja potpisa građana u Vranju za nejgovo registrovanje na političkoj sceni Srbije, poručio je da su glavni ciljevi borbe ove političke opcije zdrava i pravedna Srbija, demokratija umestu autoritarnog režima i bogatije Vranje sa manjim ekonomskim razlikama i zaustavljenim odlivom stanovništva.

Tasić demografsku depopulaciju u Vranju i na jugu vidi kao ozbiljan i težak problem.

Ljudi koji ovde žive ne vide perspektivu i odlaze u inostranstvo, ali imamo i interne migracije koje se slivaju prema Beogradu, a popis od prošle godine je pokazao katastrofalne rezultate najviše na jugu Srbije. Zato zeleno-levi front nudi drugačije politike, ekonomiju od koje će svi, a ne samo privilegovani imati koristi, poručuje Tasić.

Po njegovim rečima, „u Vranju će odmah nakon registracije Zeleno-levog fronta biti formiran lokalni odbor sa prioritetima za razvoj ovog grada i juga zemlje”.

Ključni prioriteti za Vranje su borba protiv korupcije, partokratije, zloupotrebe javnih resursa što je ovde naročito izraženo i velikih ekonomskih razlika koje su na jugu izraženije nego u drugim sredinama. A ovu borbu možemo dobiti ukoliko se izborimo za društvo jednakih šansi i ekonomski razvoj juga koji je u velikom zaostajanju, smatra Stefan Tasić.

Tasić govoreći o programu Zeleno-levog fronta razjašnjava šta predstavlja odrednica „levi” u nazivu ove političke opcije.

Ne želimo da zbunjujemo građane, ali ta odrednica predstavlja naše programsko opredeljenje da se zalažemo za socijalno pravedno društvo sa slobodnim pristupom obrazovanju, zdravstvu, za društvo građana jednakih pred zakonom, za ZELENU Srbiju u kojoj možemo da živimo zdravo, za SNAŽNU jer je gradimo za sve, a ne samo za povlašćene, kao što smo imali situaciju u zemlji od 2012. do danas, autoritarnu vlast, ističe Tasić.

Na kraju, predstavnici Zeleno-levog fronta ne skrivaju da su izuzetno zadovoljni odzivom građana na prikupljanju potpisa za registraciju ovog političkog pokreta.

Mi se oslanjamo na pokret „Ne davimo Beograd“ koji je druga najveća snaga u Beogradu i na saradnju sa pokretima sličnih programa. Prikupljanje potpisa je pri kraju, odziv je odličan, imaćemo registrovanu stranku i 15 odbora na lokalu, što je uslov za nastavljanje naše borbe za drugačiju Srbiju, zaključuje Stefan Tasić.  1. Mileva 12/06/2023
  2. Dragana 12/06/2023
  3. pizza 12/06/2023
  4. Tragedy 12/06/2023
  5. Darko 13/06/2023
  6. Milos 14/06/2023

  Ostavi komentar