Svetski dan SLOBODE medija u Vranju: Akcija DOBROVOLJNOG davanja KRVIPortal InfoVranjske.rs u celosti i bez dodatnih izmena prenosi saopštenje za javnost Centra za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost iz Vranja.

Drugu godinu za redom Centar za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost uz nesebičnu pomoć Humanitarnog udruženja „Koce zauvek“, Rotari kluba i Telekoma, na Svetski dan slobode medija koji se obeležava se 3. maja, organizuju akciju dobrovoljnog davanja krvi.U prostorijama Gradske meane biće postavljena i kutija za prikupljanje pomoći za lečenje naše tri sugrađanke Snežane, Adrijane i Nadice, čime se organizatori pridružuju velikoj humanitarnoj akciji „Za naše tri“.

Podsećamo da je odluka  o obeležavanju Svetskog dana slobode medija doneta je na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija kako bi se podigla svest o značaju slobode medija i podsetile vlade država da je njihova dužnost da poštuju i podržavaju pravo na slobodu izražavanja zagarantovano članom 19 Univerzalne deklaracije o lјudskim pravima i kako bi se obeležila godišnjica Vindhuške deklaracije, izjavu o principima slobodne štampe koju su sastavila grupa afričkih novinara 1991. godine.Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  • Ostavi komentar