Svetogorska „hronično“ pod FEKALIJAMASvetogorska ulica u Vranju, donedavno Viktora Bubnja, koja povezuje ulicu Sime Pogačarevića sa delovima naselja Gornji Asambair i Šapranački rid, hronično je pod fekalijama zbog dotrajale šahte na mreži fekalne kanalizacije, javljaju portalu InfoVranjske.rs stanovnici tzv. „oficirskih“ zgrada na lokaciji između pomenutih naselja.

Iz šahte na Svetogorskoj ulici blizu naših zgrada na svakih sedam do osam dana izliva se fekalna tečnost iz koje se smrad širi u svim parvcima, kao i prema našim zgradama, što je naročito neugodno u letnjem periodu kada je nepodnošljivo i teško disati na ovom prostoru, žale se žitelji „oficirskih“ zgrada.Po njihovim rečima, „JP „Vodovod“ interveniše, ali su efekti kratkoročni“.

Mi javimo da se izlivaju fekalije, iz „Vodovoda“ dođu, otpuše, ali se nakon desetak dana ponovo zapuši kanalizacija i dolazi do oizlivanja fekalija, sve je, dakle, poprimilo „hronični“ karakter, pa smo svi ugroženi zbog smrada, kažu građani.Stanovnici „oficirskih“ zgrada na kraju poručuju „da je neophodna sanacija šahte“.

Ne samo da je ta šahta na našoj ulici dotrajala, već se i spustila niže i predstavlja veliki problem sredine u kojoj živimo, zaključuju stanovnici Svetogorske ulice.

Podsećamo, Svetogorska ulica, ranije Viktora Bubnja, ostala je upamćena po tome što je par dana nakon asfaltiranja, u novembru 2021. godine, raskopana, a kilometar asfaltiranja je tada koštao 20 miliona dinara.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.    1. Sanja 18/05/2023

    Ostavi komentar