Svaki drugi testirani pozitivan: 396 NOVOZAREŽENIH

Eko Taxi Vranje

Svaki drugi testirani stanovnik juga Srbije je pozitivan na virus koronu, pokazuju poslednji podaci Gradskog štaba za vanredne situacije.

Od 780 testiranih uzoraka iz Pčinjskog okruga, 396 je pozitivnih na COVID 19, što predstavlja 50,8 odsto, za skoro četiri odsto više u odnosu na Srbiju i dva odsto više u odnosu na prethodni dan.U Vranju je novoinficiranih virusom korona 232, za 50 manje u odnosu na prethodni dan, Surdulici 46, Bujanovcu 31, Vladičinom Hanu 28, Trgovištu 22, Bosilegradu 19 i Preševu 18 novih slučajeva infekcije.

U vranjskoj kovid bolnici povećava se broj hopitalizovanih pacijenata, na odeljenju psihijatrije od infekcije virusom korona na lečenju su 33 pacijenta, 24 su na kiseoniku, a od 198 antigenskih testova, 149 je pozitivnih na koronu, pa je procenat zaražavanja 75 odsto.

U vranjskoj kovid bolnici primljeno je sedam pacijenata, a otpušten jedan, pa epidemiolozi Zavoda za javno zdravlje u Vranju prognoziraju trend povećanja broja hospitalizovanih pacijenata i konstantno veći broj primljenih u odnosu na otpuštene pacijente.  • Ostavi komentar