Aktivizam i mladi

Sva OBEĆANJA upućena MLADIMA: Za ŠKOLSKI sport ODVOJENO 5,5 miliona RSDGradonačelnik Vranja, Slobodan Milenković od svog prvog obraćanja u Skupštini Grada Vranja, davne 2016. godine, više puta napomenuo je da će lokalna administracija na čelu sa njim, uložite sve kako bi poboljšala položaj mladih u Vranju.

Jedno od obećanje nove/stare lokalne vlasti na čelu sa Milenkovićem bila je vezana i za „Školski sport“. Iz Milenkovićeve administracije obećali su da će obezbediti podrške programami koji mogu uticati na stiacenj pozivinih znanja kod mladih.Iz poslednjeg ekspozea gradonačelnika navedeno je da je neophodno podržati što veći broj takmičenja mladih i pružiti podršku sveukupnom radu mladih u sportskim organizacijama.

Neke od mera podrške su organizovanje takmičenja, nastavak realizacije projekta „Sport u škole“, vidovdanskog turnira, organizacija i aktivno učešće u projektu sportske igre mladih, kros takmičenja.Ističe se i usmerenje posebne pažnje kroz godine na nabavku novih sprava i rekvizita koje omladina može da koristi u rekreaciji, kao i na podršku kvalitetnim i razvojnim projektima.

U Vranju postoji Savez za školski sport i olimpijsko vaspitanje koji se bavi omladinskim sportom, čiji je predsednik Marko Ristić Mata, blizak saradnik većnika za sport Nenada Đorđevića Nešija.

Izdvojen budžet za Savez za školski sport je prethodne godine iznosio 5.500.000 dinara, i to je jedan od najviših iznosa koje je grad dodeljivao sportskim klubovima i organizacijama.

S druge strane, deca iz Vranja oostižu velike uspehe na raznim takmičenjima sa njihovim učiteljima i nastavnicima, tako da su, oni definitivno, svetla tačka pa ih treba ohrabriti da nastave da napreduju u sportu.

Jedne od poslednjih nagrada koje su naši učenici osvojili su drugo mesto na Malim olimpijskim igrama u Pirotu, vicešampioni države na prvenstvu Srbije, pobednici takmičenja Tvoj lajk za naš ples, prvoplasirane na međuokružnom turniru u rukometu…

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.    1. Stanovnik 27/05/2024
    2. Ha ha ha 27/05/2024
    3. Luka 27/05/2024
    4. Milos 28/05/2024

    Ostavi komentar