Sutra BESPLATNI preventivni PREGLEDI u VranjuZdravstveni centar u Vranju objavio je saopštenje za javnost povodom besplatnih preventivnih pregleda. Saopštenje prenosimo u celosti i bez dodatnih izmena.

Ministarstvo zdravlja u nedelju 19. maja, od 8 do 17 časova, u više od 160 zdravstvenih ustanova širom zemlje, organizuje akciju besplatnih preventivnih pregleda, u cilju rane dijagnostike i promocije prevencije kao najefikasnijeg načina brige o zdravlju.U Zdravstvenom centru Vranje će svi građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, biti u prilici da bez zakazivanja i uputa, izmere krvni pritisak, urade EKG i ultrazvučni pregled abdomena, i provere nivo šećera u krvi i kompletnu krvnu sliku u laboratorijama.

Krvna slika će se raditi u laboratoriji Opšte bolnice Vranje, internistički pregledi u ambulantama pored Laboratorije će takođe biti organizovani u zgradi Opšte bolnice Vranje (jasno će biti istaknuta obaveštenja i putokazi). Pregledi ultrazvuka abdomena će se raditi u Službi za ultrazvučnu dijagnostiku, Opšte bolnice Vranje na nivou iznad Laboratorije.Na taj način, kako ističe Ministarstvo zdravlja, nastavlja se akcija koja je uspešno realizovana pre pandemije koronavirusa, u okviru koje je u više od dvadeset dana besplatne zdravstvene preglede obavilo blizu pola miliona ljudi.

Akcija preventivnih pregleda naišla je na veliku podršku građana, a njen značaj, pored velikog broja naših građana koji su obavljali preglede, dodatno potvrđuje i podatak da je tom prilikom nekoliko hiljada građana upućeno na dalju dijagnostiku i hitno bolničko zbrinjavanje.

Ministarstvo zdravlja poziva građane da učestvuju u nedeljnoj akciji, obave preventivne preglede i time pozitivno utiču na svoje zdravlje.

Lista zdravstvenih ustanova koje učestvuju u akciji sa vrstom pregleda koji će biti obavljani u svakoj ustanovi biće istaknuta na zvaničnoj internet stranici Ministarstva zdravlja zdravlje.gov.rs.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  1. Лице 18/05/2024
  2. Vranjanac 19/05/2024
  3. Milica 19/05/2024
  4. Pacijent 19/05/2024
  5. Darko 19/05/2024
  6. Dilema 20/05/2024

  Ostavi komentar