Super liga: Kolubara izbačena iz lige – Radnik OBEZBEDIO baražSurdulički Radnik je nakon kažnjavanja Kolubare iz Lazarevca oduzimanjem devet bodova, obezbedio najmanje učešće u baražu za opstanak u Super ligi, a u zavisnosti od rezultata poslednjeg, sedmog kola play out-a, i opstanak bez doigravanja.

Fudbalski savez Srbije je po preporukama UEFA kaznio superligaša iz Lazarevca oduzimanjem devet bodova, pa se Kolubara sa 20 bodova našla na poslednjem, 16. mestu na tabeli i kolo pre kraja šampionata, zajedno sa ekipom Mladost GAT iz Novog Sada sa 30 bodova na 15, pretposlednjem mestu, ispala iz Super lige.Surdulički Radnik se posle kažnjavanja Kolubare sa 34 osvojena boda našao na 14. mestu na tabeli koje obezbeđuje baraž sa trećeplasiranim timom Prve lige, koja je za rang niže u odnosu na Super ligu.

Ekipe kandidati za baraž, Javor iz Ivanjice sa 34 boda, i Mladost iz Lučana i radnički iz Niša sa 35 bodova, zajedno sa Radnikom, vodiće tešku borbu u nameri da izbegnu baraž, Spartak koji je prebrinuo sve brige oko opstanka u Subotici dočekuje superligaša iz Surdulice, Napredak u Kruševcu je domaćin Javoru, a otpisana Kolubara u Lazarevcu igra protiv niškog Radničkog.FSS je zbog sumnjivih rezultata, osim Kolubare, kaznio i subotički Spartak i novosadski Mladost GAT, novčanim kaznama u iznosu od tri miliona dinara.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.    1. Piksi 24/05/2023
    2. Metla 24/05/2023

    Ostavi komentar