Suđenje za plakate protiv Verana Matića: Ročište zakazano za PETAKU Osnovnom sudu u Vranju prvo ročište u postupku protiv osumnjičenih za lepljenje plakata protiv Verana Matića, predsednika ANEM-a i člana Stalne radne grupe za bezbednost novinara, zakazano je za 26. avgust, obavestio je medije u Vranju Matić.

Prvo ročište u navedenom postupku počinje u 10 sati u Osnovnom sudu u Vranju.Predsednik ANEM-a najavio je svoj dolazak na sudsko ročište u Osnovnom sudu u Vranju u petak 26. avgusta, a svoj dolazak su potvrdili Dragana Bjelić iz Udruženja novinara Srbije, Rade Đurić iz Nezavisnog udruženja novinara Srbije, i Ljiljana Stojanović iz Asocijacije online medija.

Stalna radna grupa za bezbednost novinara održaće sastanak u Vranju sa novinarima sa juga Srbije, a zakazan je i susret sa gradonačelnikom Vranja Slobodanom Milenkovićem.

Zbog osnova sumnje da su lepili plakate sa uvredljivim sadržajem i pretnjama Veranu Matiću po ulicama Vranja, a po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva, u pritvoru su četiri lica iz okoline Preševa.

To su B. S, Z.I. i E. R. iz Gornje Šušaje i E. I. iz Crnotinca, sela iz opštine Preševo.

S. Kostić  • Ostavi komentar