SUBVENCIJE ZA ENERGETSKU EFIKASNOST: „SORABI“ kao pouzdan partner za dodatne UŠTEDEMinistarstvo rudarstva i energetike sklopilo je ugovor sa 131 opštinom u Republici Srbiji za subvencionisanje domaćinstava u pogledu poboljšanja energetske efikasnosti privatnih kuća i stanova.

Građani će dobiti do 50% bespovratnih sredstava za zamenu stolarije, instalaciju solarnih kolektora za zagrevanje vode kao i solarnih panela za proizvodnju eletrične energije, a Vranjanci znaju da je jedini pouzdan partner u ovom poslu firma “Sorabi” koja iza sebe ima preko 250 zadovoljnih klijenata samo iz tog programa.

Bespovratna sredstva odnose se samo na objekte u kojima se živi tokom cele godine (vikendice nisu uključene u proces subvencionisanja) pa je jedan od uslova za dobijanje subvecije da je potrošnja električne energije u prethodnom mesecu bila najmanje 30KWh. Pored toga, neophodno je i da je objekt legalizovan ili da je u procesu legalizacije.

Grad Vranje je raspisao javni poziv na koji će građani moći da se prijave za bespovratna sredstva, a novina je da ove godine neće biti rokova za prijavu već će konkurs trajati sve dok se ne potroše sredstva namenjena za subvencije a najkasnije do 2027. godine.

NIV    1. Nece 15/11/2023
    2. Nece 15/11/2023

    Ostavi komentar