Studentski parlament pred ukidanjem

Eko Taxi Vranje

Komisija za upravni nadzor Ministarstva prosvete u Beogradu priprema poništenje izbora za Studentski parlament Pedagoškog fakulteta u Vranju, saznaju InfoVranjske iz izvora među studentima ovog fakulteta.

Komisija Ministarstva prosvete je o svojoj nameri da poništi izbore za Studentski parlament od maja ove godine obavestila studente koji su se sa takvim zahtevom obratili Ministarstvu prosvete.Nezadovoljni studenti su se odmah nakon izbora za Studentski parlament obratili višim instancama, između ostalih i Ministarstvu prosvete koje je naložilo Komisiji za upravni nadzor da ispita primedbe nezadovoljnih studenata Pedagoškog fakulteta u Vranju –  saopštava izvor portala.

ilustracija FOTO Info Vranjske

Studenti su u svom dopisu Ministarstvu prosvete kao glavnog krivca za neregulanosti i mahinacije na majskim izborima označili tadašnjeg dekana Zorana Momčilovića.

Dekan je inicijator da se na izbore za Studentski parlament ide bez objavljene liste kandidata, tek je 15 minuta pre glasanja objavljena lista sa petoro kandidata, jer nije dopušteno kandidovanje za dekana «nepodobnih» kandidata – navodi izvor InfoVranjskih.

Tako se dogodilo da su na izborima prošli i kandidati sa dva glasa!?

Oni su ne samo izabrani u Studentski parlament, već i trojica među njima u Savet fakulteta, a samo da bi podržali dekana Momčilovića –  objašnjava izvor portala.

Podsećamo, Studentski parlament broji 11 članova, a troje su i članovi Saveta fakulteta.

S. Kostić    1. Sofija 07/11/2021
    2. Sevdaj 08/11/2021
    3. nepotista bivši 08/11/2021

    Ostavi komentar