Aktivizam i mladi

Strateški PLANOVI: Kako unaprediti obrazovanje, aktivizam, BEZBEDNOST mladih…Strateški planovi za unapređenje različitih oblasti za mlade predviđaju koje su to tačne aktivnosti, vrste usluge i njihovi nosioci.

Analiza ovih postojećih usluga podeljena je u pet oblasti, aktivizam i volonterizam mladih, neformalno obrazovanje, zdravlje i bezbednost mladih, zapošljavanje, kultura i slobodno vreme.Poboljšanje oblasti aktivizma i volonterizma predviđeno je obukama za volontere, predavanjima o podsticanju aktivizma i volonterizma, humanitarnim turnirima, balovima i aukcijama, ali primećuje se da su sve te grane na niskom nivou.

Unapređenje neformalnog obrazovanja bazira se na osnovnim usavršavanjima poput kurseva stranih jezika, programiranja i Office paketa, što su korisne veštine, dok pored toga postoje i druga kvalitetna znanja.Zdravlje i bezbednost mladih kao jedna vrlo ozbiljna oblast planira da se poboljša uglavnom uz tribine, predavanja, akcije, obeležavanje datuma iz kalendara zdravlja čime bi se podizala svest omladine.

Zapošljavanje se sprovodi kroz karijerni servis, obuke, klubove za aktivno traženje posla, treninge za početak sopstvenog posla.

Ispunjenije slobodno vreme i kultura bi bili uz pomoć likovnih, kreativnih, umetničkih radionica, promocije knjiga, vodičke usluge i izložbe slika, pozorišne predstave za decu…

Nosioci aktivnosti ili pružaoci usluge su Kancelarija za mlade, NVO sektor, Narodni univerzitet, kao i neformalne grupe, Crveni krst, vatrogasna služba, Istorijski arhiv i drugi.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.    1. Treba da znate 24/04/2024
    2. Milorad 24/04/2024

    Ostavi komentar