STOJČIĆ i SPS: Eskalirao SUKOB sa Antićem

Eko Taxi Vranje

Povlačenje Miroljuba Stojčića sa funkcije odbornika Skupštine Grada Vranja, što je učinio 28. novembra, posledica je njegovog sukoba sa Zoranom Antićem, liderom vranjskih socijalista, i neslaganja oko izbora vodeće ličnosti na čelu Gradskog odbora SPS, smatra izvor portala InfoVranjske.rs iz redova vranjskih socijalista.

Stojčić je po ovom izvoru imao svog kandidata, Srđana Dekića, šefa odborničke grupe SPS u lokalnom parlamentu, ne skrivajući stav da Zoran Antić ne treba da dobije još jedan mandat na čelu vranjskih socijalista, pa je dan kasnije posle izborne konferencije vranjskog odbora koja je održana 27. novembra, podneo zahtev za razrešenje sa mesta odbornika gradskog parlamenta.Stojčić je u sukobu stavova i mišljenja sa Zoranom Antićem već dve godine, a i ranije se nisu slagali, pa je izbor Antića uzrokovao eskalaciju tih razmimoilaženja koja potiču još iz 2016. godine, kada je SPS u Vranju morao nakon lokalnih izbora da vlast prepusti SNS, što je Stojčić javno ocenio kao „grešku Antića koji ga nije slušao“, navodi sagovornik portala.

Po njegovim rečima, „Stojčić je bio protiv izbora Zorana Antića za državnog sekretara 2020. godine, a sada je smatrao da Antić bude u Beogradu i izvan Gradskog odbora SPS“.

Stojčić je pre izborne konferencije saznao da će Antić ponovo dobiti podršku u vranjskom odboru partije kao jedini kandidat za predsednika, pa je odlučio da ne prisustvuje izbornoj konferenciji vranjskih socijalista, a dan ksnije podneo je zahtev za razrešenje sa mesta odbornika, međutim, ostaje nejasno da li će i dalje biti aktivan u partiji u vranjskom odboru, ističe sagovornik portala.

Miroljub Stojčić, član Gradskog odbora SPS u Vranju, nekadašnji predsednik opštine i gradonačelnik, posle 27. novembra ove godine, kada je održana izborna konferencija vranjskih socijalista, nije se javio na brojne telefonske pozive portala InfoVranjske.rs, uz napomenu da je do nedavno bio izuzetno predusretljiv prema predstavnicima sedme sile, računajući i nezavisne medije.

Podsećamo, na izbornoj konferenciji GrO SPS u Vranju predloženi su kandidati za potpredsednike i sekretara odbora, ali među predloženima nema Stojčića.    1. Vranjezguz 07/12/2022
    2. Persida 07/12/2022
    3. Čarobnjaci 07/12/2022

    Ostavi komentar