Stojanović (POKS): Otvoreni smo za DIJALOG o EVENTUALNOM ulasku u GRADSKU VLASTZoran Stojanović, predsednik Gradskog odbora POKS-a, i nosilac liste „Nada za Vranje“ za portal InfoVranjske.rs kaže da je primarna svrha koalicije isključivo i samo „Služba usmerema ka građanima“. Podsećamo, Stojanović je predvodio listu koja je osvojila 2.374 glasova. Prema preliminarnim rezultatima u Skupštini Grada Vranja biće tri predstavnika liste „Nada za Vranje“:

Na pitanja da li će odbornici liste „Nada za Vranje“ koju čine Novi DSS i POKS podržati vlast ili ostati u opoziciji, Stojanović kaže „da svaki korak prema vlasti mora biti usklađen s jasnim principima – transparentnosti, odgovornosti i participacije građana“.Otvoreni smo za konstruktivan dijalog o eventualnom ulasku u vlast ukoliko to doprinese opštem dobru i poštuje naše temeljne vrednosti, rekao je Zoran Stojanović.

FOTO Facebook: Zoran Stojanović

Stojanović tvrdi da su rezultati izbora su refleksija volje građana.Iako možda nismo ostvarili očekivane rezultate, posvećeni smo radu na jačanju podrške i služenju građanima s punim entuzijazmom. Planiramo sprovesti analizu kako bismo bolje razumeli dinamiku izbora i radili na jačanju naše podrške kroz transparentnost i direktnu komunikaciju s građanima, rekao je Stojanović.

Na pitanje, da li će se POKS i Novi DSS udružiti sa nekom od opozicionih stranaka, zarad stvaranja više odborničkih grupa, Stojanović kaže da je i takva saradnja moguća

Razmatramo mogućnosti saradnje s drugim političkim subjektima radi grupisanja koje će efikasno zastupati interese građana i promovisati transparentnost i odgovornost. Aktivno razmatramo različita grupisanja sa sličnim političkim subjektima. Ova saradnja bi trebalo da se temelji na zajedničkim ciljevima i principima, a svrha grupisanja je efikasno zastupanje interesa građana unutar lokalnog parlamenta, rekao je Stojanović.

Stojanović na kraju poručuje da nikakvih odluka neće biti sve dok se ne zakaže konstitutivna sednica.

U našoj stranci i koaliciji posvećeni smo pažljivoj analizi izbornih rezultata. Pratimo izborni proces, koji još nije okončan s obzirom na najavljene primedbe. O eventualnim integrativnim procesima i formiranju odborničke grupe odlučivaćemo tek nakon što se mandati dodele i zakaže konstitutivna sednica skupštine. Tada ćemo pažljivo proceniti pravce lokalne politike, uzimajući u obzir opšti stav naše stranke i koalicije, s ciljem postizanja najboljih rezultata za građane, završio je Stojanović.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  1. Insajder I 24/12/2023
  2. Ferdi 24/12/2023
  3. Dragan 25/12/2023
  4. Miki 25/12/2023
  5. Srbin 25/12/2023

  Ostavi komentar