Stojančić: KANDIDOVAĆU se za predsednika SPS u Vranju

Eko Taxi Vranje

Još uvek visoki funkcioner SPS-a u Vranju, Branimir Stojančić rekao je za portal InfoVranjske.rs da će „čim budi raspisani izboru u SPS, ući u trku za predsednika GrO SPS Vranje“.

Iako većina članova SPS-a tvrdi da su izbori još uvek daleko, i da je još uvek rano govoriti o personalnim rešenjima, Branimir Stojančić tvrdi da je obavio konsulatacije sa članovima mesnih odbora na teritorije grada Vranja i opštine Vranjske Banje.Branimir Stojančić za portal InfoVranjske.rs tvrdi da će svi socijalni sa juga Srbije podržati Ivicu Dačića za predsednika ove partije na centralnom nivou.

Obavljene su konsultacije u vezi vođenja kampanje u mesnim odborima i predloga kandidata, rekao je za portal InfoVranjske.rs Branimir Stojančić.

Branimir Stojančić sekretar Izvršnog odbora GrO SPS-a u Vranju, smatra da na 11. izbornoj konferenciji Socijalističke partije Srbije Novica Tončev i Zoran Antić moraju biti kandidati za potpredsednike ove partije.

KRITIKA SPS-u
Gensek SPS-a u Vranju Branimir Stojančić javno je kritikavao ovu političku organizaciju kada nisu reagovali na paljevinu automobila i peleta Dejana Manića, dugogodišnjeg koaliocionog partnera.

Sramno je da se niko iz Gradskog odbora SPS nije setio da zvanično osudi divljački napad na našeg dugogodišnjeg koalicionog partnera Dejana Manića i njegovu porodicu, rekao je tada Stojančić

U razgovoru za portal InfoVranjske.rs Stojančić je jedini socijalista iz Vranja, koji je izašao sa predlozima. U kojima navodi da bi idealni kandidat za člana Nadzornog odbora SPS-a bio Miroslav Dejković.

Stojančić dalje iznosi predlog u vezi Tanje Spasić, koja bi prema njegovim stanovima bila kandidat za člana Statutarne komisije.

Miroljub Stojčić, Zoran Antić, Dejan Ilić, Stefan Stanković i Boban Mladenović bili bi predloženi za članove Glavnog odbora SPS-a, rekao je Stojančić.

Za zamenike predsednik GrO Vranje, Stojančić tvrdi da bi „najbolje rešenje bili Dejan Ilić i Stefan Stanković“, dok bi za potpredsednike GrO-a kandidovao Nenada Veličkovića, za koga smatra da je nestatutarno isključen iz stranke, jednog predstavnika nacionalnih manjina, predstavnika seoskog mesnog odbora i predstavnika iz reda socijalističke omladine.

Za kraj Branimir Stojančić preporučuje Marina Đorđijevića za sekretara Izvršnog odbora GrO SPS-a u Vranju.

Za izborni proces u Socijalističkoj partiji Srbije oglasili su se Novica Tončev, Zoran Antić i Branimir Stojančić.

Podsećamo, Stojančić je bio drugi kandidat na listi na lokalnim izborima 2020. godine, odmah iza Srđana Dekića. Poslednja javna funkcija Branimira Stojančića bila je u JP Urganizam i izgradnja grada Vranja, gde je bio direktor tok preduzeća.

Radna biografija Branimira Stojančića

 • Mart 2008. – Mart 2012 – Član Gradskog veća za dužen za socijalna pitanja
 • Mart 2012 – Mart 2016 – Član Gradskog veća zadužena za socijalna pitanja, nacionalne manjine i NVO sektor;
 • Septembar, 2017 – Januar, 2019. – JP Vodovod Vranje, na poslovima koordinatora poslava;
 • Januar, 2019. – Decembar, 2020. – Direktor JP Urbanizam i izgradnja grada Vranja“  1. Pele 17/10/2022
  2. Vranjanac 17/10/2022
  3. Deki 17/10/2022
  4. Milenko 17/10/2022
  5. idi mi dođi mi 18/10/2022
  6. Nikolic 18/10/2022
  7. karapera 19/10/2022

  Ostavi komentar